DONIO POBJEDU INTERU

Džeko dobio nagradu za igrača utakmice pa poručio: Hvala Bogu da ponovo nisu izabrali Brozovića

Bh. napadač na svom kontu sada ima 50 golova u evropskim takmičenjima

Džeko: Zasluženo osvojio nagradu za najboljeg igrača susreta. TWITTER

E. Ćosić

24.11.2021

Bh. napadač Edin Džeko je bio junak Intera. Kapiten reprezentacije BiH je u trijumfu "Nerazura" protiv Šahtara (2:0) u okviru 5. kola grupne faze Lige prvaka postigao oba gola svog tima, a na kraju je dobio i nagradu za igrača utakmice.

Džeko je došao do 50. gola u evropskim takmičenjima, po 25 je postigao u Ligi prvaka i Evropa ligi.

- Inter me je zbog ovoga doveo i pokušavam dati svoj doprinos. U prvom poluvremenu smo puno griješili, ali i golman je bio dobar. Morate biti strpljivi u ovakvim utakmicama - rekao je Džeko za "Sky Sport" nakon utakmice, te dodao:

- Nisam znao da mi je ovo 50. gol u Evropi. Bilo je važno postići gol za pobjedu i tri boda vrijedna prolaza. Inzagi nam je rekao da i u drugom dijelu nastavimo kao i u prvom poluvremenu. Ekipa je bila jako dobra večeras - kazao je "Dijamant", te se osvrnuo na nagradu za igrača utakmice, nagradu koju je do sada iz redova intera osvajao njegov saigrač Marcelo Brozović:

- Hvala Bogu da ponovo nisu izabrali Brozovića za igrača utakmice, pa ovu nagradu mogu dati svom sinu- rekao je Džeko, a potom se našalio, te otkrio kako je saigračima poslije Napolija rekao da će postići gol glavom. 

Podsjećamo, on je u meču s Napolijem poslije sudara sa golmanom Davidom Ospinom zaradio posjekotinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.