LEGENDARNI FUDBALER

Erik Kantona se oglasio: Zdravo prijatelji, ja sam novi trener Junajteda

Proslavljeni igrač "Crvenih đavola"odlučio je iskoristiti priliku i špekulacije o Solskjerovom nasljedniku, pa u svom stilu, samog sebe proglasiti za trenera Junajteda

Kantona: Za Junajted igrao od 1992. do 1997. godine. TWITTER

E. Ćosić

25.11.2021

Čelnici Mančester junajteda još uvijek traže nasljednika Ole Gunara Solskjera (Gunnar Solskjaer) na klupi ovog kluba. Prošlo je skoro sedam dana otkako je Norvežaninu uručen otkaz, a Majkl Kerik (Michael Carrick) je preuzeo privremeno vođenje ekipe. 

Mnogo je kandidata za menadžersku poziciju slavnog kluba. Brojne su špekulacije oko nasljednika Solskjera. Legendarni igrač "Crvenih đavola" Erik Kantona (Eric Cantona) odlučio je iskoristiti priliku i špekulacije, pa u svom stilu, samog sebe proglasiti za trenera Junajteda.

- Zdravo prijatelji, želim da vam ekskluzivno kažem da sam ja novi trener Mančester junajteda. Kasnije ću vam reći imena mog sjajnog stručnog štaba. Vidimo se uskoro - poručio je Kantona, a brojni engleski mediji su prenijeli šaljivu objavu Kantone.

Nekada sjajni igrač nema trenerskog iskustva, a do sada je radio samo kao selektor reprezentacije Francuske, ali u fudbalu na pijesku. Za vrijeme igračke karijere u Junajtedu je proveo u periodu između 1992. i 1997. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.