KONFERENCIJSKA LIGA

Mura izrežirala veliku senzaciju i pobjedu nad Totenhemom

Mura je osvojila prve bodove, a Totenhem će morati da sačeka posljednje kolo i meč sa Renom u Londonu kako bi ovjerio evropko proleće

Meč se igrao na stadionu Ljudski vrt u Mariboru. TWITTER

E. Ćosić

25.11.2021

Fudbaleri Mure kreirali su senzaciju pošto su kao domaćini pobijedili slavni Totenhem u 5. kolu grupne faze Konferencijske lige rezultatom 2:1.

Meč je igran u Mariboru na stadionu Ljudski vrt. Mura je bila apsolutni autsajder, bez ijednog osvojenog boda u prva četiri kola. Aktuelni prvak Slovenije je poveo u 11. minuti preko Tomija Horvata koji je sa ruba šesnaesterca pogodio same rašle. Dodatna glavobolja za trenera Totenhema Antonija Kontea (Conte) bilo je isključenje Rajana Sesenjona (Ryan Sessegnon) u 32. minuti. 

"Pijetlovi" su napadali uprkos crvenom kartonu, da bi se ofanziva isplatila u 72. minuti, kada je Hari Kejn (Harry Kane) nakon proigravanja Lukasa Moure (Lucas) poravnao rezultat. Međutim, Mura je u posljednjim trenucima meča preko rezerviste Amadeja Maroša došla do velike pobjede.

Mura je osvojila prve bodove, a Totenhem će morati da sačeka posljednje kolo i meč sa Renom u Londonu kako bi ovjerio evropko proleće. Ren je pri u grupi sa 11 bodova, Totenhem i Vitese imaju po sedam, a Mura tri boda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.