GRBAVICA

Ivković: Na Tušnju se pokazuje na kome Željezničar može graditi šampionsku ekipu

Pripremamo se za tešku i zahtjevnu utakmicu, s obzirom na vremenske neprilike i stadion na Tušnju koji nije idealan, gdje će biti puno više borbe nego nogometa, rekao je trener "Plavih"

G. Š.

Kosorić i Ivković

Foto: FK Željezničar


Željezničar u okviru 18. kola m:tel Premijer lige BiH gostuje tuzlanskoj Slobodi. Tim povodom u Plavom salonu je održana  konferencija na kojoj su se obratili šef struke kluba s Grbavice, Tomislav Ivković i kapiten Aleksandar Kosorić.

Momci dobro treniraju

– Situacija je normalna, kao i do sada, rekao je Ivković i dodao:

- Momci dobro treniraju. Pripremamo se za tešku i zahtjevnu utakmicu, s obzirom na vremenske neprilike i stadion na Tušnju koji nije idealan, gdje će biti puno više borbe nego nogometa. Moramo se na to pripremiti. U zadnjoj utakmici nisam bio zadovoljan odbranom, brojem oduzetih lopti, energije i agresivnosti. Imali smo probleme u toku utakmice i to u sutrašnjoj utakmici mora biti na najvišoj razini, da neki igrači koji će ući u ekipu pokažu zašto su tu ili zašto ne mogu biti tu. To je utakmica karaktera na kojoj se pokazuje na kome Željezničar može graditi šampionsku ekipu u budućnosti, kazao je Ivković i dodao:

– Imamo svi probleme. Njima ne igraju dva igrača standardna, nama ne igra Mekića, igrač koji je najviše dao do sada u prvenstvu i možda i jedan od najboljih igrača. Koga nema, bez njega se može i mora. Zato i govorim da igrači koji će ga zamijeniti moraju pokazati zbog čega su tu. Evo im utakmica, evo im prilika da pokažu karakter i sve druge osobine zbog kojih su tu.

Rovovska bitka

Kosorić očekuje teška utakmica u teškim uslovima za igru. 

- Teren je na Tušnju je u jako lošem stanju. Trebat će nam maksimalna koncetrancija jer će i najmanji detalj odlučiti pobjednika. Očekuje nas rovovska borba, mi smo se spremali na najbolji način. Gledali smo da se uigravamo u sličnim uslovima i da se naviknemo. Mislim da ekipa koja se prije navikne na uslove u datom momentu da će odnijeti bodove. Teren je i njima i nama. Ko se prije navikne bit će mu lakše i imat će prednost, zaključio je kapiten Željezničara.

NA VRH

Podijeli članak na