ŠIROKI BRIJEG

Ivanković: Sarajevo ne igraju dopadljiv nogomet

Svojom borbenošću i karakterom uspjeli su u nekim utakmica u posljednjim trenutcima stići do bod(ov)a i sada drže poziciju u samom vrhu, rekao je trener Širokobriježana

Ivanković i Musa. NK Široki Brijeg

Piše: G. Š.

26.11.2021

Posljednju ovogodišnju domaću utakmicu nogemetaši Širokiog Brijega odigrat će u derbiju 18. kola m:tel Premijer lige BiH u nedjelju (15 sati) protiv Sarajeva. Veliki derbi plavo-bijele i bordo ekipe na konferenciji za medije najavili su šef stručnog štaba Širokog Brijega Jure Ivanković i kapitan kluba s Pecare Božo Musa.

Bordo tim ne treba otpisivati i potcjenjivati


- Sarajevo ne igraju dopadljiv nogomet, ali osvaja bodove. Svojom borbenošću i karakterom uspjeli su u nekim utakmica u posljednjim trenutcima stići do bod(ov)a i sada drže poziciju u samom vrhu. Uza sve to uspjeli su prebroditi i nekakve turbulencije koje su imali, tako da ih sigurno ne treba otpisivati i potcjenjivati, istaknuo je Ivanković.

Napomenuo je kako u nedjelju, unatoč najavljenoj kiši, očekuje veliku angažiranost svoje ekipe i pobjedu za ovogodišnji oproštaj od domaće publike.

- Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica. Morat ćemo se prilagoditi uvjetima na terenu. Najavljena kiša će sigurno spriječiti kvalitetniju izvedbu. No, isti će uvjeti biti za obje ekipe. Moramo biti pragmatični i izvući maksimum. Želimo se pobjedom oprostiti od navijača, dodao je trener Širokobriježana.

I kapetan Božo Musa se nadovezao na trenerove riječi istaknuvši kako posjeduju kvalitetu za pobjedu nad velikim suparnikom.

- Ova utakmica ne nosi samo tri boda. Znamo koliko pobjeda u derbiju sa Sarajevom znači za naše navijače i za naš grad. Želimo pobjedom nastaviti uspješan niz ovoga posljednjeg jesenjeg ciklusa. Potrudit ćemo se obradovati naše navijače, istaknuo je Musa i naglasio;

- Uopće ne razmišljam o tome kako nećemo osvojiti tri boda. Istina, lopta je okrugla, nešto će se pitati i suparnika, ali mene zanima samo pobjeda. I to je motiv koji dijelimo svi u svlačionici.


Petrović na centru

I trener i kapetan su se složili kako nema prevelikih tajni između ove dviju ekipe.

- Nema kalkulacija, dobro se poznajemo, idemo nametnuti svoj ritam igre i biti ekipa koja će voditi igru u svome smjeru, poručili su Ivanković i Musa.

Za ovu utakmicu Jure Ivanković neće moći računati na povrijeđene Zvonimira Begića i Ivana Grgića, suspendiranog Marka Jurića, a upitan je i nastup Filipa Brekala.

Glavni sudija derbija na Pecari bit će Dragan Petrović iz Banja Luke. Utakmicu će direktno prenositi platforma Moja TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.