TORINO

Državno tužilaštvo upalo u Juventus: Pod posebnom istragom transfer Pjanića

La Gazzetta dello Sport" izvještava da su predsjednik "Stare dame" Andrea Anjeli (Agnelli), potpredsjednik Pavel Nedved, bivši sportski direktor Fabio Paratiči (Paratici) i još troje čelnika kluba pod istragom

Paratići, Nedved i Anjeli. Agencije

La Gazzetta dello Sport

27.11.2021

Finansijska policija upala je danas u prostorije Juventusa, zbog navodne pronevjere 50.000.000 eura! "La Gazzetta dello Sport" izvještava da su predsjednik "Stare dame" Andrea Anjeli (Agnelli), potpredsjednik Pavel Nedved, bivši sportski direktor Fabio Paratiči (Paratici) i još troje čelnika kluba pod istragom zbog navodnog lažnog finansijskog obračuna.


Odnijeli dokumente o transferima

Italijanski istražni organi posjetili su kancelarije torinskog kluba, te odnijeli dokumente o transferima, fakture i finanskijske izveštaje, a istraga se odnosi na dobit od transfera igrača i menadžerskih naknada tokom sezona 2018/2019, 2019/2020. i 2020/2021.

Javno tužilaštvo otvorilo je dosije nakon istrage o slučajevima kapitalne dobiti u Seriji A, a pod posebnom lupom je transfer u kojem je obavljena razmjena našeg asa Miralema Pjanića i Artura Mela (Arthur), bivšeg igrača Barcelone, iz 2020. godine, piše Gazeta.

- Inspektori jedinice ekonomsko-finansijske policije u Torinu, dobili su istrukcije da pronađu dokumentaciju i druge korisne elemente koji se odnose na finansijske izvještaje kluba odobrene od 2019. do 2021. godine, a odnose se na kupovinu i prodaju prava na sportski učinak igrača i redovono sastavljanje finansijskih izveštaja.

Utvrđivanje krivčnog djela

U ovom trenutku aktivnosti su usmjerene na utvrđivanje krivčnog djela lažne komunikacije kompanija i izdavanje faktura za nepostojeće transakcije, prema najvišem menadžmentu i rukovodiocima iz oblasti finansijskog i sportskog menadžmenta. Razmatraju se različite operacije transfera profesionalnih igrača i usluge koje pružaju neki agenti uključeni u relativne posrednike, piše u zvaničnom saopćenju Javnog tužilaštva u Torinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.