EKSKLUZIVNO

Misimović razgovarao s Pjanićem: Hoće li se oprostiti od dresa reprezentacije?

Svjestan je da je podbacio, odnosno loše odigrao utakmicu protiv Finske, te da je pogriješio zbog izlazaka prije takve utakmice

Misimović: Pjanić je svjestan da je podbacio. Avaz

Piše: G. Šumar

27.11.2021

Zvjezdan Misimović, savjetnik predsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vice Zeljkovića, u ekskluzivnom razgovoru za „Avaz“ otkrio je da je obavio razgovor sa našim asom iz Bešiktaša Miralemom Pjanićem, koji ozbiljno razmišlja o završetku reprezentativne krijere u 31. godini.

Pogrešna slika

- Svjestan je da je podbacio, odnosno loše odigrao utakmicu protiv Finske, te da je pogriješio zbog izlazaka prije takve utakmice. Ne smije se to raditi - rekao nam je Misimović.

Ipak, nije tačna informacije da Pjanić bio u noćnom provodu noć prije utakmice, kako su to objavili pojedini bh. portali.

- Znam, znam, nije. Znamo kad je to bilo, nije bilo noć pred utakmicu. Svjestan je on da je loše odigrao, te da tu njegovo ponašanje nije bilo uredu. Zna on da mora bolje i sigurno su ga povrijedili ti zvižduci sa tribina. Mora biti svjestan da se od njega više očekuje, nego od drugih igrača pošto je i drugi kvalitet. 

No, možda neki navijači imaju i pogrešnu sliku o Pjaniću kao igraču. Nije Pjana igrač poteza, da jednim potezom riješi utakmicu, nego je on sa svojim drugim kvalitetima jako, jako bitan za nas. Ti kvaliteti možda ne upadaju svima odmah u oči, a od njega se očekuje i nemoguće, za šta on nije tip igrača. Kroz te neke druge stvari, odnosno poziciju, što se zna postaviti ili nametnuti svoju pas igru, normalno, uz prekide, uspio je da igra i za Juventus i Barcelonu - analizira Misimović.


Analiza kvalifikiacija

Miralem Pjanić. Arhiva

Također, Mislimović je analizirao i minule kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, ali i otkrio sudbinu selektora Ivajla Peteva (Ivaylo). 

Ekskluzivni intervju pročitajte u dvobroju printanog izdanja "Dnevnog avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.