TRANSFERI

PSG sprema osvetu Realu za Mbapea: Vinisijusu ponuđeno preko 100 miliona eura

Parižani su ljuti, Kraljevski klub im je otimanjem jedne od najvećih zvezdi udario na ugled, i zbog toga nameravaju da vrate Madriđanima istom mjerom

Vinisijus: Na raskrsnici karijere. Arhiva

S. G. / ABC

27.11.2021

Uprava Pari Sen Žermena nikako ne može da ostvari napredak u pregovorima oko produžetka ugovora sa Kilijanom Mbapeom (Kylian Mbappe). I već se polako miri sa činjenicom da će francuski napadač na zimu pružiti ruku Real Madridu. Parižani su ljuti, Kraljevski klub im je otimanjem jedne od najvećih zvezdi udario na ugled, i zbog toga nameravaju da vrate Madriđanima istom mjerom.


Novi ugovor

Naime, kako piše španski ABC, pariški klub polako pušta pipke ka Vinisijusu Žunioru (Vinicius Junior). Brazilsko krilo bilo je na meti Pari Sen Žermena i prije četiri godine, onda kada je dogovorio dolazak na Santijago Bernabeu – stigao godinu dana kasnije, a pokušavali su iz francuskog kluba i kasnije tokom svih mogućih pregovora vođenih između dvije strane da ubace Vinisijusa u posao, ali bezuspješno. Jer, za predsjednika Reala Florentina Pereza Vinisijus je nedodirljiv, a takav status Brazilac je dodatno učvrstio partijama na startu aktuelne sezone. 

Dugo su ga u Madridu čekali, u prethodne tri godine gotovo da ništa nije pokazao, ali je ove sezone u tandemu sa Karimom Benzemom konačno eksplodirao. Računajući sva takmičenja, Vinisijus je na 18 utakmica postigao 10 i namjestio još osam golova, i predstavlja jednu od ključnih figura Kraljevskog kluba.

Međutim, nije i plaćen toliko. Vini po slovu šestogodišnjeg ugovora potpisanog ljeta 2018. godine prima tek nešto manje od 3.500.000 eura, ali bi i to uskoro moglo da se promijeni, jer prema navodima pomenutog izvora Real planira da mu ponudi produžetak na još tri godine, do jula 2027. godine, uz povećanje plaće na oko 8.000.000 eura.

Osveta se najbolje služi kad je hladna

Tu u Pari Sen Žermenu vide šansu. Predsjednik pariškog kluba Naser Al Kelaifi (Nasser) voljan je da Vinisijusu ponudi šestogodišnji ugovor vrijedan 17.000.000 eura po sezoni – dakle, zbirno 102.000.000 eura - samo kako bi ga ubijedio da odbije produžetak saradnje sa Realom i doveo ga po istom principu kao što je izgubio Mbapea. Kao slobodnog igrača. Za tako nešto morao bi da čeka do ljeta 2024. godine, kada 21-godišnjem fudbaleru ističe ugovor. Ipak, osveta se najbolje služi kad je hladna.

Vinisijus se do sada kleo na ljubav Realu, govorio kako "još dugo želi da igra u Madridu", ali ostaje da se vidi da li će ga zov katarskog novca natjerati da promijeni mišljenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.