GOVORIO ZA MEDIJE

Ćiro Blažević: Imao sam ponudu Zvezde, ali su dva čovjeka rekla "Gdje će Hrvat da nam bude trener"

Nemam neostvarenih želja. Molio bih sve da ne žale za mnom jer sam pred odlaskom, rekao je legendarni trener

Blažević je mogao biti trener Beograđana, ali.... Printscreen

M. K.

28.11.2021

Legendarni trener, Miroslav Ćiro Blažević, koji se posljednjih mjeseci ponovo bori s teškom bolešću koja mu se vratila nakon što ju je već dva puta pobijedio, govorio je srbijanske medije.

- Kada vam kažu da imate rak s metastazama, pomisliš da si gotov. Ali k***c, ja se ne dam. Borit ću se do kraja protiv ove najopakije bolesti. Metastaze su mi se pojavile na kostima, neko drugi bi digao ruke, ali ja se borim do kraja, do pobjede, rekao je bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH.

Kaže kako nema neostvarenih želja.

Nemam neostvarenih želja. Molio bih sve da ne žale za mnom jer sam pred odlaskom. Uvijek sam imao lijep život i od neprijatelja sam napravio makar poluprijatelja, a kasnije i prijatelja. Ponosan sam na sebe. Nikada se nisam prepirao i svađao, kaže Blažević, koji je otkrio da je jednom prilikom imao ponudu da preuzme Crvenu zvezdu.

- Imao sam poziv Ivana Stambolića da preuzmem Zvezdu, neću otkriti koje godine. Sve je bilo dogovoreno, ali su Džajić i Cvetković blokirali uz riječi: "Gdje će nam Hrvat biti trener?!" Nije mi žao jer sam dinamovac i najdraža mi je titula ona iz 1982. godine, kada sam bio ispred Zvezde, rekao je Blažević.

Na pitanje o najboljim trenerima i igračima sa ovih prostora, trener svih trener rekao je:

- Ima ih jako mnogo, a Safet Sušić je svakako jedan od najboljih.

Dotakao se nekadašnji hrvatski selektor i osuđenog sad već bivšeg prvog čovjeka Dinama, Zdravka Mamića, i odnosa s njim.

- Mamić je napravio više dobrog nego lošeg. Žao mi ga je. Svađali smo se i voljeli, ali smo u dobrim odnosima i ne mogu reći nešto loše protiv njega, zaključio je Blažević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.