ENGLESKA

Kerik iznenadio početnim sastavom za Čelzi: Kristijano Ronaldo na klupi

Junajted danas gostuje Čelziju u meču 13. kola engleske Premijer lige

Kerik: Razgovarao sa Ronaldom. twitter

E. Ćosić

28.11.2021

Majkl Kerik (Michael Carrick) će danas po drugi put voditi Mančester junajted, a već od naredne utakmice bi na klupi "Crvenih đavola" trebao da se nađe Ralf Ragnik (Rangnick).

Junajted danas gostuje Čelziju u meču 13. kola engleske Premijer lige, a Kerik je iznenadio sa početnim sastavom jer je odlučio susret na Stemford Bridžu započeti bez prve zvijezde tima Kristijana Ronalda (Cristiano)

- Nekoliko izmjena i dopuna da se osvježe stvari. Kristijano Ronaldo je vaše istaknuto ime. Imao sam dobar razgovor sa Kristijanom i bio je sjajan - rekao je Kerik o odluci da Ronalda ostavi na klupi.

Mančester junajted počinje u sastavu: De Hea (Gea), Telješ (Telles), Bai (Bailly), Lindelof, Van Bisaka (Wan Bissaka), Mektominej (McTominay), Matić, Fred, Fernandeš, Sančo (Sancho) i Rašford (Rashford).

S druge strane, Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) se odlučio za sljedećih 11 igrača: Mendi (Mendy), Čalobah (Chalobah), Silva, Ridiger (Rudiger), Džejms (James), Loftus Čik (Loftus Cheek), Žoržinjo (Jorginho), Alonso, Zijeh (Ziyech), Hudson Odoi i Verner (Werner).

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.