NJEMAČKA

Herta smijenila Dardaija i eskpresno mu pronašla zamjenu

Korkut novi trener tima iz Berlina

Korkut: Trenirao Hanover, Leverkuzen i Štutgart. AGENCIJE

A. V. / Anadolija

29.11.2021

Fudbalski stručnjak i bivši reprezentativac Turske Tajfun Korkut (Tayfun) novi je trener njemačkog prvoligaša Herte iz Berlina, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz njemačkog kluba navedeno je kako je nakon detaljne analize stanja u klubu donesena odluka o raskidu ugovora s aktuelnim trenerom Palom Dardaijem.

Navedeno je kako je na mjesto Dardaija imenovan turski fudbalski stručnjak, rođen u Njemačkoj, Tajfun Korkut, a njegov pomoćnik će biti Ilija Aračić. Korkut i Aračić će potpisati ugovor do kraja sezone.

Fredi Bobić, sportski direktor Herte Berlina, zahvalio je Dardaiju, koji je prošle sezone vodio ekipu u teškom razdoblju i uspio ostati u ligi.

Izjavio je kako s Tajfunom Korkutom žele dati novi zamah timu.

- Tajfun je u prošlosti pokazao ne samo da može stabilizirati tim, već ga i razvijati svojim pedantnim i strastvenim radom i vlastitim idejama - poručio je Bobić.

Korkut je prethodno u Njemačkoj trenirao Hanover 96, Bajer Leverkuzen i Štutgart. Kao fudbaler igrao je za Štutgarter Kikers, Fenerbahče, Real Sosijedad, Espanjol, Bešiktaš i Genčlebirligi. Ima također i 42 nastupa u dresu reprezentacije Turske.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.