FRANCUSKA

Predsjednik PSG-a negirao kontakte sa Zidanom

Al-Kelaifi podržao Poketina

Naser Al-Kelaifi. AGENCIJE

A. V. / Anadolija

30.11.2021

Predsjednik fudbalskog kluba Pari Sen Žermen Naser Al-Kelaifi (Nasser Al-Khelaifi) negirao je pregovore sa Zinedinom Zidanom (Zinedine Zidanee) o preuzimanju klupe pariskog tima i podržao aktuelnog trenera Maurisija Poketina (Mauricio Pochettino), javlja Anadolu Agency (AA).

El-Kelaifi i je tokom dodjele "Zlatne lopte" u Parizu za TV-stanicu "L'Equipe" rekao da je PSG imao "nula kontakta" sa Zidanom iako smatra da je Francuz vrhunski trener.

Predsjednik PSG-a je govorio nakon što su francuski mediji prošle sedmice izvještavali o sastanku čelnika pariskog kluba i slavnog trenera u jednom hotelu u glavnom gradu Francuske.

Zidan je bez posla otkako je u maju završio drugi angažman u Realu iz Madrida. Navodno čeka na poziciju selektora Francuske nakon Mundijala u Kataru naredne godine. Zidane je tokom prvog mandata u "kraljevskom klubu" osvojio tri uzastopne titule Lige prvaka od 2016. do 2018. godine.

Al-Kelaifi je podržao Poketina, koji je povezivan s prelaskom u Mančester junajted prije odluke da će "crvene đavole" preuzeti Nijemac Ralf Rangnik (Rangnick).

- On je ovdje, mi smo veoma zadovoljni, on radi dobar posao - rekao je Al-Khelaifi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.