BOLONJA

Mihajlović: Murinjo je uvijek bio uz mene, čak i u momentima kada sam bio bolestan, nisam to zaboravio

Skoro uvijek mi se sviđao, samo smo na početku imali razmjericu

Siniša Mihajlović. Arhiva

G. Š.

30.11.2021

Bolonja u srijedu (18.30 sati) dočekuje Romu, u okviru 15 kola Serije A. To će ujedno biti i sudar trenera Siniše Mihajlovića i Žozea Murinja (Jose Mourinho).


Prijatelji smo, razgovaramo često

- Murinjo je sjajan trener i odlična osoba, rekao je Mihajlović na press konferenciji i dodao:

- Prijatelji smo, razgovaramo često i veoma sam sretan što ću ga vidjeti na utakmici. Skoro uvijek mi se sviđao, samo smo na početku imali razmjericu. Bio je uvijek uz mene, čak i u momentima kada sam bio bolestan, nisam to zaboravio. Dolazimo iz zemalja u kojima lojalnost dominira karakterom ljudi, tako da imamo nešto zajedničko, istakao je Mihajlović.

A zbog čega je došlo do svađe između Mihe - Murinja?

- Sjećam se da sam ga dobio sa Katanijom. Pa je poslije rekao nešto protiv mene i ja sam rekao da ne mogu da pričam sa nekim ko nikada nije igrao fudbal na najvišem nivou. Na kraju smo to raščistili, ostali smo prijatelji. Kada sam postao deda napisao mi je da ne može da dočeka da se i njemu tako nešto dogodi. Rekao sam mu da uvijek ima vremena da se postane deda.


Odnos sa Arnautovićem

Kada je već Mihajlović bio raspoložen da govori o ličnim odnosima sa Murinjom, dobio je pitanje da nastavi u tom smijeru i da prokomentariše odnos sa fudbalerom Bolonje Markom Arnautovićem.

- Mi smo dva Srbina, poštovanje kreće odatle. Obojica navijamo za Crvenu zvezdu. Srbi su inače bliski jedni sa drugima. On je lider, momci se osjećaju snažnije kada je on na terenu. Treba reći da govori četiri ili pet jezika. Uvijek ću očekivati mnogo od njega na terenu, zaključio je šef stručnog štaba Bolonje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.