SERIE A

Vlahović ponovo pogodio, dospio u društvo Ronalda, Higuaina i Krespa

Reprezentativac Srbije postao tek četvrti strani fudbaler koji je postigao barem 29 golova u kalendarskoj godini poslije 69 godina

Vlahović: Postigao 29 golova u ovoj godini. twitter

E. Ćosić

30.11.2021

Reprezentativac Srbije Dušan Vlahović nastavio je sa svojim sjajnim golgeterskim nizom. On je u pobjedi Fiorentine nad Sampdorijom (3:1) u okviru 15. kola italijanske Serije  postigao novi gol.

Vlahoviću je to bio 29 pogodak u ovoj kalendarskoj godini, te je tako postao tek jedan od četvorice stranih fudbalera koji su postigli barem 29 golova u jednoj kalenadarskoj godini u Seriji A u posljednjih 69 godina.

Pored Vlahovića, to su uspjeli Kristijano Ronaldo (Cristiano), koji je prošle godine pogodio 33 puta, Gonzalo Higuain, koji je 2016. godine postigao 30 pogodaka, te Hernan Krespo (Crespo), koji je 2001. godine 30 puta bio strijelac gola u Seriji A. 

Inače, Sampdorija je povela u 15. minuti preko Manola Gabijadinija (Gabbiadini). Fiorentini je bilo potrebno svega osam minuta da izjednači, kada je pogodio Hose Kaljehon (Jose Callejon). Vlahović je u 32. minuti pogodio za preokret, a konačnih 3:1 postavio je Rikardo Sotil (Riccardo Sottil) u samom finišu prvog poluvremena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.