OTKRIO ŠTA MISLI

Ronaldovi fanovi žestoko kritikovali Mesija, komentar stigao i od Portugalca

S Mesijem je to potpuno drugačije. Može imati lošu sezonu, pronađu način da mu daju nagradu, stoji u objavi fanova Ronalda

M. K.

Ronaldo ostavio svoje kratko, ali jasno mišljenje

Foto: AFP


Zvijezda Portugala i Mančester junjateda, Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo) skrenuo je dosta pažnje svojom reakcijom tj. komentarom na jednu od objava u kojoj se kritikuje Lionel Mesi (Messi) i njegovo osvajanje nove Zlatne lopte, a u tekstu se govori "kako je njegovo proglašenje za pobjednika krađa".

- Kome je na kraju nagrada otišla u ruke? Naravno, Mesiju, koji je osvojio samo Kup kralja s Barcelonom. Nije postigao gol protiv Reala od trenutka kada je Ronaldo napustio klub, nestajao je u svim velikim utakmicama ove godine i osvojio je Kopa Americu, koja se treba održavati svake četiri godine. Nije zabijao ni u polufinalu ni u finalu. Igra u prilično slaboj sezoni za PSG individualno.

Za Ronalda ova nagrada treba biti 300 posto neupitna. Nije bitno što je postigao najljepši gol škaricama, postao prvak u klubu, najbolji strijelac svuda i strijelac hat-tricka na Svjetskom prvenstvu, oni pronađu način da mu oduzmu priznanje.

S Mesijem je to potpuno drugačije. Može imati lošu sezonu, pronađu način da mu daju nagradu. Krađa. Prljavština. Sramota! Jednostavno žalosno. Ko je vidio, vidio je. Svi koji su dovoljno pametni, znaju ko je zaslužio nagradu. Dobiti nagradu a da je ne zaradiš je lažna sreća bez ponosa. Bez obzira na to sve, CR7 će zauvijek biti najbolji u historiji, piše profil koji su napravili fanovi Ronalda i koji prati 330.000 ljudi.

Portugalac je nedugo nakon toga lajkao i komentarisao objavu kratko napisavši: "Činjenice", te je dodao "palac gore". Zanimljivo da je objava ubrzo obrisana.

NA VRH

Podijeli članak na