ENGLESKA

Arteta: Dolazimo na Old Traford s ciljem da dobijemo utakmicu

Trener Arsenala kaže da poštuje Junajted i da zna šta ga očekuje na "Teatru snova"

Arteta: Rangnik je vrhunski trener. AGENCIJE

A. V.

2.12.2021

Uoči večerašnjeg (21.15) gostovanja Mančester junajtedu, trener Arsenala Mikel Arteta poručio je da izuzetno poštuje rivala, ali da njegov tim na Old Traford dolazi po pobjedu.

- Znate šta da očekujete kada dođete na taj stadion i igrate pred tom publikom. Oni su jedna od najtalentiranijih ekipa u ligi. Znate situaciju sa kojom ćete se suočiti. Taktički je veoma teško jer ne znate kako će da pripreme utakmicu, u kojoj će formaciji igrati, tako da je više fokusirano na sebe, na ono što moramo da uradimo i da se uvjerimo da je tim spreman da ode tamo i pobijedi ih - rekao je Arteta i dodao:

- Prije svega moramo da poštujemo protivnika, ali sa krajnjim ciljem, načinom razmišljanja, samopouzdanjem, željom da dobijemo utakmicu.

Španski stručnjak je prokomentirao i dolazak Ralfa Rangnika (Rangnick) na klupu "crvenih đavola", koji zbog radne dozvole neće voditi tim u večerašnjoj utakmici.

- On je vrhunski trener. Napravio je neke radikalne promjene u određenim oblastima, zanimljiva je ličnost u svijetu fudbala - istakao je Arteta.

Otkrio je i hoće li biti promjena u njegovom timu u predstojećem periodu.

- Razgovaramo svake sedmice o tome kako da unaprijedimo tim i šta bi moglo da se dogodi u januaru. Imamo plan za zimski prijelazni rok, ali i za ljetnji. Mnogo toga može da se uradi, moramo da budemo spremni i reagujemo na tržištu - dodao je trener "Topnika".

Arsenal večerašnji meč dočekuje kao petoplasirani na tabeli s pet bodova više od Junajteda, koji zauzima 10. mjestu.

Mozzart Bet prednost u ovom susretu daje Junajtedu, na čiju pobjedu nudi kvotu 2.15, dok je koeficijent na pobjedu Arsenala 3.60.

Ostalu ponudu kladionice Mozzart Bet pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.