SERIJA A

Murinjo bijesan zbog suđenja: Da sam Zaniolo napustio bih Italiju

Ponajbolji igrač Rome Nikolo Zaniolo požutio je zbog simuliranja

Murinjo se nije mogao pomiriti sa sudijskim odlukama. football-italia.net

M. K.

2.12.2021

Roma je sinoć poražena u Bolonji rezultatom 1:0 u okviru 15. kola Serije A, a nakon utakmice, ali i tokom iste, trener Rimljana Žoze Murinjo (Jose Mourinho) bio je bijesan zbog suđenja Luke Paireta (Pairett).

Čak pet igrača Rome dobilo je žute kartone, a među njima i Tami Abraham (Tammy) kojeg zbog toga neće biti u derbiju protiv Intera narednog vikenda.

- Bit ću kratak da što prije idemo svi kući, jer imamo malo vremena do utakmice s Interom, za koju moram doslovno smisliti novu formaciju. Sreća je da sam iz igre izvadio Mančinija (Mancini) jer bi vjerovatno i on dobio žuti karton. Čestitam Bolonji, ali čestitam i svojim igračima jer su se borili do samog kraja uprkos povredama, umoru i nekim čudnim stvarima. Svaka im čast, ne ljutim se iako smo izgubili, rekao je Murinjo koji je i sam požutio.

Ponajbolji igrač Rome Nikolo Zaniolo (Nicolo Zaniolo) je požutio zbog simuliranja, a Murinja je pogotov iznerviralo to što je pretrpio mnogo grubih faulova tokom meča.

- Da sam ja Zaniolo, razmišljao bih o odlasku iz Italije. To govorim protiv svojih interesa, ali igraču kao što je on u u ovoj ligi je jako teško egzistirati. Žao mi ga je zbog svega što prolazi na terenu, a što se suca tiče, porazgovarali smo nakon utakmice i ne bih ga komentarisao, rekao je Portugalac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.