REPREZENTACIJA

Selektor Petev na stolu ima dvije ponude

Naš državni tim pred prijateljsku utakmicu u Los Anđelesu

Petev: U Los Anđelesu će se oslon iti na igrače iz Premijer lige BiH. Arhiva

Piše: G. Šumar

2.12.2021

Naša reprezentacija će 18. decembra u Los Anđelesu odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom SAD. S obzirom na to da ovaj duel nije u FIFA-inom terminu, selektor „Zmajeva“ Ivajlo Petev (Ivaylo) će se uglavnom osloniti na igrače iz m:tel Premijer lige BiH.


Vaga ponude

Na spisku će se, navodno, naći četiri igrača FK Sarajevo - Benjamin Dizdarević, Selmir Pidro, Andrej Đokanović i Numan Kurdić, tri Zrinjskog - Hrvoje Barišić, Igor Savić i Josip Ćorluka, dva Veleža - Haris Ovčina i Mehmed Ćosić, po jedan iz Tuzla Cityja - Ajdin Nukić i Željezničara - Vedran Vrhovac.

Inače, od završetka najneuspješnijih kvalifikacija u historiji reprezentacije BiH i odlaska u Bugarsku selektor Petev ne odgovara na pozive.

U fudbalskim kuloarima saznajemo da na stolu ima ponude dva kluba koje će „raspakovati“ prije 5. ili 6. decembra, odnosno povratka u Sarajevo i priprema za početak američke turneje.

Iako imena zainteresiranih klubova kriju kao zmija noge, saznajemo da se jedan od njih još takmiči u međunarodnim, evropskim takmičenjima.


Berhalterov tim

Ivajlo Petev. NSBiH

S druge strane, američki mediji jučer su otkrili imena izabranika selektora Grega Berhaltera (Gregg), koji će se suprotstaviti „Zmajevima“.

Među odabranima bi se trebali naći: Šon Džonson (NYCFC), Gabrijel Slonina (Čikago Fajr), Met Tarner (Nju Ingland Revolušn), Džordž Beljo (Atlanta junajted), Džastin Če (Dalas), Kajl Dankan (Njujork Red Buls), Džonatan Gomes (Luizvil), Aron Erera (Ril Solt Lejk), Henri Kesler (Nju Ingland Revolušn), Majls Robinson (Atlanta junajted), Džejms Sends (NYCFC), Voker Cimerman (Nešvil), Kelin Akosta (Kolorado Repids), Kol Baset (Kolorado Repids), Kejden Klar (Njujork Red Buls), Lion Fleč (Filadelfija Junion), Sebastijan Letget (LA Galaksi), Đorđe Mihailović (Montreal), Kevin Paredes (Di Si Junajted), Pakston Pomikal (Dalas), Kristijan Roldan (Sjetl Saunders), Pol Ariola (Di Si Junajted), Kejd Kovel (San Hoze Ertkvejks), Deril Dajk (Orlando siti), Žezus Fereira (Dalas), Džonatan Luis (Kolorado Repis), Džordan Moris (Sjetl Saunders), Rikardo Pepi (Dalas), Gijasi Zardes (Kolumbus Kru).

Reprezentacije SAD i BiH će 16. decembra odigrati treći međusobni prijateljski duel. Prvi je odigran 14. avgusta 2013. u Sarajevu (3:4), a drugi 29. januara 2018. godine u Los Anđelesu (0:0).


Ulaznice u prodaji

Prodaja ulaznica za prijateljsku utakmicu SAD - BiH počela je 8. novembra. Pravo kupovine u pretprodaji imali su članovi navijačkog kluba „US Soccer“.

Amerikanci su objavili i pravila ulaska, odnosno Covid protokol. Stariji od 12 godina na stadion će moći ući ako imaju identifikacijski dokument o potpunoj vakcinaciji ili negativan test na koronavirus ne stariji od 72 sata. Mlađi od 12 godina nisu obavezni da se vakcinišu i ne moraju raditi test na koronavirus, ali će na tribinama morati nositi maske, osim u slučaju kada jedu ili piju.

Početak meča u 2 sata

Utakmica SAD - BiH bit će odigrana na stadionu „Dignity Health Sports Park“, koji ima 30 hiljada sjedećih mjesta. Na tom stadionu utakmice, inače, između ostalih, igra i LA Galaksi.

Početak meča zakazan je za 2 sata poslije ponoći po našem vremenu.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.