REPREZENTACIJA

Hoće li Smail Prevljak "dovesti" Ivajla Peteva na klupu u Belgiju

Naime, i bugarski Topsport.bg danas piše da je jedan od klubova koji je zainteresovan za njegove usluge belgijski prvoligaš Ostende.

Ivajlo Petev. Arhiva

Piše: G. Šumar

3.12.2021

Kako smo ekskluzivno objavili jučer, selektor naše fudbalske reprezentacije Ivajlo Petev (Ivaylo) na stolu ima ponude dva kluba... Naime, i bugarski Topsport.bg danas piše da je jedan od klubova koji je zainteresovan za njegove usluge belgijski prvoligaš Ostende. 

Vezu između bugarskog stručnjaka i belgijskog prvoligaša uspostavila je hrvatska menadžerska agencija, koja predstavljaju i šefa stručnog štaba Standarda iz Liježa Luku Elznera. Međutim, ni sam Petev im još nije mogao dati konkretan odgovor, s obzirom na to da ga ugovor s Nogometnim savezom BiH veže do januara 2023. godine, uz opciju produženja na još dvije godine.

Inače, otkako je Ostende preuzela "Pacific Media Group", taj klub ima velike finansijske mogućnosti. No, rezultati koje ostvaruju ove sezone nikako ne ispunjavaju očekivanja novih vlasnika i navijača. Nakon 16. kola nalaze se na 15. mjestu sa 17 bodova i samo su četiri boda iznad zone ispadanja. Također, Ostende je poražen u posljednjih pet utakmica, tako njemački trener Aleksander Blesin (Alexander Blessin) nije ispunio očekivanja, a sudbinu bi mu sutra mogao zapečatiti naš Smail Prevljak, jer se Ostende u 17. kolu sastaje s Ojpenom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.