MANČESTER JUNAJTED

Kerik napustio najdraži klub: Nosim fantastične uspomene, ostajem navijač Junajteda

Poslije mnogo razmišljanja i razmišljanja, odlučio sam da je sada pravo vreme da napustim klub, rekao je Kerik

Kerik je s Junajtedom osvojio brojne trofeje. AFP

M. K.

3.12.2021

Bivši igrač Mančester junajteda, Majkl Kerik (Michael Carrick), po završetku derbija Junajteda i Arsenala (3:2) sinoć je podnio ostavku na mjesto trenera prvog tima Junajteda gdje je bio kao privremeno rješenje dok se ne nađe adekvatan zamjena za Ole Gunara Solskjera (Gunnar Solskjaer).

Odluka Kerika je mnoge i iznenadila, jer je dolaskom Ralfa Rangnika (Rangnick) za menadžera Majkl trebao samo da se vrati na mjesto prvog trenera, ali...

- Moje vrijeme u ovom velikom klubu uvijek ću smatrati najboljim godinama u mojoj karijeri. Kada sam prvi put potpisao ugovor prije više od 15 godina, nisam ni u najluđim snovima mogao da zamislim da ću osvojiti toliko trofeja i sigurno nikada neću zaboraviti fantastične uspomene i kao igrač i kao član trenerskog tima. Međutim, poslije mnogo razmišljanja i razmišljanja, odlučio sam da je sada pravo vreme da napustim klub. Želim da istaknem zahvalnost svim igračima, a posebno treba da se spomenem osoblje u pozadini, rad dugih sati sa tako sjajnom grupom ljudi je bilo pravo zadovoljstvo, stekao sam neka dugotrajna prijateljstva, rekao je Kerik engleskim medijima, i dodao:

- Ja sam i uvijek ću biti navijač Mančester junajteda i dolazit ću na što više utakmica. Želio bih Ralfu, osoblju, igračima i navijačima sve najbolje u budućnosti i radujem se što ću biti na tribinama i podržavati ove momke kao navijač, zaključio je Kerik.

Za Mančester junajted Kerik je odigrao 464 utakmice, a osvojio je pet titula Premijer lige, FA kup, dva Liga kupa, Ligu šampiona, Ligu Evrope i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.