SLAVLJE U BELO HORIZONTEU

Atletiko Mineiro prvak Brazila nakon 50 godina

Hulk, Košta i društvo dva kola prije kraja osigurali naslov

Hulk: Jedan od junaka ključne pobjede. AGENCIJE

A. V.

3.12.2021

Gostujućom pobjedom protiv Bahije (2:3), Atletiko Mineiro je dva kola prije kraja prvenstva osigurao prvi naslov prvaka Brazila nakon 50 godina.

Atletiko Mineiro sada ima 81 bod, 11 više od branitelja naslova Flamenga ispred kojeg su još tri utakmice.

Za klub iz Belo Horizontea to je tek drugi naslov prvaka u historiji, a do sada jedini osvojili su 1971. godine.

Bahija je vodila s 2:0 golovima Luiza Otavija (Otavio) iz 62. i Žilberta (Gilbeto) iz 66. minute, no gosti su okrenuli rezultat s tri gola u niu, a strijelci su bili Hulk u 73. iz penala i i Keno u 74. i 77. minuti.

- Ovo je čudo, osvojili smo naslov nakon 50 godina. I ja sam navijač, a ne samo fudbaler," kazao je Hulk, vodeći strijelac lige s 18 golova.

Hulk se u domovinu vratio u januaru ove godine iz kineskog Šangai SIPG-a, a prije toga je igrao za Zenit, Porto i Tokio Verde i Kavasaki Frontejl. Karijeru je počeo u brazilskoj Vitoriji iz koje je 2005. kao 19-godišnjak preselio u Japan.

- Iza nas je nevjerojatna sezona. Bilo je i padova, ali navijači mogu biti ponosni na nas - dodao je za brazilske medije trener Kuka (Cuca).

Igrače je po povratku iz Salvadora u zrakoplovnoj luci dočekalo više od 2.000 navijača, a a slavlje se potom preselilo na ulice Belo Horizontea.

Dramatic scenes as Hulk helps Clube Atlético Mineiro win from 2-0 down to seal their first league title in over 5️⃣0️⃣ years! 🏆

Posted by 433 on Friday, December 3, 2021
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.