MANČESTER JUNAJTED

Ronaldo: Majkl Kerik bi mogao biti veliki trener

Ništa nije nemoguće za ovog momka

Ronaldo: Ponosan sam što sam igrao pored njega i što sam ga imao za trenera. Agencije

S. G.

3.12.2021

Poslije 15 godina u Mančester junajtedu, Majkl Kerik (Michael Carrick) kreće nekim drugim putem, van zidina Old Trafoda. Nekadašnji veznjak, pa asistent Žozeu Murinju (Jose Mourinho) i Oleu Gunaru Solskjeru (Ole Gunnar Solskjaer), nakon tri utakmice u ulozi vršioca dužnosti trenera prepušta ekipu Ralfu Rangniku (Rangnick).

Tri meča bez poraza

Tokom ta tri meča u kojima je Kerik vodio tim, Junajted nije poražen. Savladani su Viljareal u gostima (2:0) i Arsenal kod kuće (3:2), dok je osvojen bod u londonskom okršaju sa Čelzijem (1:1).

Odličan posao odradio je nekadašnji prvotimac Crvenih đavola. Uspio je podići igrače na noge i vrati im samopouzdanje uoči dolaska iskusnog njemačkog stratega. Zbog toga, kao i ranijih zasluga, dobio je Kerik javnu zahvalnost od Kristijana Ronalda (Cristiano).

- Majkl Kerik je bio klasa kao igrač, a mogao bi da postane i veliki trener također. Ništa nije nemoguće za ovog momka. Lično, ponosan sam što sam igrao pored njega i što sam ga imao za trenera, napisao je Portugalac na društvenim mrežama.


Ostat ću navijač Junajteda

Pitanje je, međutim, hoće li 40-godišnji Englez nastaviti da se bavi trenerskim poslom. U oproštajnoj poruci najavio je da će se posvetiti porodici, kojoj je obećao više zajedničkog vremena još po završetku igračke karijere.

- Ostat ću navijač Junajteda, a ionako me sin neprestano zapitkuje kada ću ga odvesti na neko gostovanje, poručio je Kerik,

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.