TRANSFERI

Hoće li Barcelona ponovo ostati bez Olma: Dinamo opet dobiva milionsku odštetu

Prema brojnim svjetskim medijima, njegov odlazak u Barcelonu je bio gotova stvar, a čak se pisalo i kako će biti temelj nove Ćavijeve (Xavi) ekipe koja će godinama dominirati svjetskim fudbalom, ali...

Dani Olmo. Arhiva

S. G. / SN

3.12.2021

Fudballer RB Lajpciga Dani Olmo ponovno je glavna vijest u španskim medijima. Mladi Španjolac je sve oduševio igrama u dresu RB Lajpciga u koji je stigao iz Dinama prošle godine za 22 miliona eura i u zadnje vrijeme se sve češće piše o njegovom novom transferu.


Igra odlično

Prema brojnim svjetskim medijima, njegov odlazak u Barcelonu je bio gotova stvar, a čak se pisalo i kako će biti temelj nove Ćavijeve (Xavi) ekipe koja će godinama dominirati svjetskim fudbalom, ali izgleda da bi Barca još jednom mogla izgubili svoje dijete. Posao bi im mogao pokvariti njihov bivši trener Pep Gvardiola (Guardiola).

- Dani je odrastao u Barcinoj akademiji gdje nije lako uspjeti. Otišao je u Dinamo iz Zagreba za što je trebalo imati karakter i hrabrost. Tamo je odrastao, a onda pomogao Lajpcigu da dođe među najbolje tri ekipe u Njemačkoj. Igra za Španiju, a to nije lako postići, hvalio ga je ranije Gvardiola pa dodao:

- Igra odlično, a što će biti u budućnosti će ovisiti o njemu, njegovim agentima i klubovima.

Španski "Sport", ali i slavni stručnjak za transfere Nikolo Šira (Nicolo Schira) sada tvrde kako Mančester siti kreće po Olma. 

Zamjena za Bernarda Silvu

Gvardiola je čelnicima kluba navodno rekao da želi baš 23-godišnjeg Španjolca koji je idealna zamjena za Bernarda Silvu, a oni su krenuli u akciju njegovog dovođenja.

Olmo s Nijemcima ima ugovor do 2024. godine, a oni su ga spremni pustiti iz kluba za 75 milijuna eura. Cijelu situaciju budno prate i u Dinamu kojem će pripasti 20 posto od razlike između Olmova transfera iz Maksimira u Leipzig i iz Leipziga u novi klub. Ode li za spomenutih 75 miliona, Dinamo će inkasirati preko 10 miliona eura, piše SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.