ROĐENI

Dudić: Idemo u Sarajevo puni samopouzdanja, želimo polusezonu završiti na najbolji mogući način

Bili smo Širokom Brijegu i gledali utakmicu (Široki Brijeg - Sarajevo 2:1 - op.a.) - rekao je trener Veleža

G. Š.

Feđa Dudić

Foto: Arhiva


Fudbaleri Veleža će sutra (13 sati) na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" odigrati još jedan derbi Bosne i Hercegovine. Tim povodom novinarima se obratio šef stručnog štaba "Rođenih" Feđa Dudić.

- Bili smo Širokom Brijegu i gledali utakmicu (Široki Brijeg - Sarajevo 2:1 - op.a.) - rekao je Dudić i dodao:

Suvišno je pričati o Sarajevu

- Sarajevo je odigralo prvo poluvrijeme možda i najbolje ove sezone. Sigurno da će uslovi na terenu diktirati kako ćemo mi igrati. Pripremit ćemo se i za bolji teren, ali i za nešto lošiji. Pokazali smo da se možemo adaptirati na svaki. Suvišno je pričati o Sarajevu. To je sklop dobrih pojedinaca. Međutim, idemo gore puni samopouzdanja i želimo ovu polusezonu završiti na najbolji mogući način.

Dudić se. također, osvrnuo na prethodno gostovanje i pobjedu protiv Leotara na Policama (1:3).

- Vratili smo se iz Trebinja sa vrlo važnom pobjedom. Sigurno da smo i podigli samopouzdanje. Prije svega, čestitao bih momcima na odličnoj utakmici, na zalaganju i htijenju, kao i na kvalitetu jer na onakvom terenu kreirati veliki broj prilika sigurno da nije lako, rekao je trener Veleža.

Nagrada junirima

U međuvremenu, "Rođeni" su odigrali trening utakmicu sa juniorima. 

- To smo organizovali da dobijemo još malo više samopouzdanja te da nagradimo juniore jer su prvi na tabeli. Bore se za povratak u Premijer ligu, zaključio je Dudić

Više o temi Feđa Dudić

PREMIJER LIGA BIH
Dudić: Napravit ćemo sve za tri boda
NA VRH

Podijeli članak na