ROĐENI

Iz Veleža potvrdili odlazak beka

Našem Dariju se prije svega iskreno zahvaljujemo na velikom profesionalizmu, borbenosti, te mu ovom prilikom želimo puno zdravlja, sreće i uspjeha u nastavku karijere, Ističu "Rođeni"

G. Š.

Velež je blizu dovođenja našeg reprezentativca

Foto: Arhiva


Iz Fudbalskog kluba Velež potvrđeno je Argentinac Dario Ferejra (Ferreyra) neće na proljeće nositi dres "Rođenih".

- Obavještavamo naše članove, navijače i prijatelje kluba da je došao trenutak rastanka sa našim igračem, Darijom Fernandom Ferejrom. Iako je klub ponudio Dariju nastavak saradnje, želja igrača za promjenom sredine i novim sportskim izazovima je presudila, objašnjenjo je u saopćenju FK Velež.

Dario Fernando Ferejra rođen je 19. januara 1997. godine. U Velež je došao pred početak drugog dijela sezone 2017/18, a službeno je član Veleža od 27. februara 2018. godine. Do kraja navedene sezone odigrao je 11 utakmica, u kojima je pokazao veliku dozu borbenosti, čime je stekao simpatije navijača. Igrao je na pozicijama desnog i lijevog beka.

- Našem Dariju se prije svega iskreno zahvaljujemo na velikom profesionalizmu, borbenosti, te mu ovom prilikom želimo puno zdravlja, sreće i uspjeha u nastavku karijere. Za nas, Darijo će uvijek biti naš "Rođeni" iz Argentine! "Gracias y buena suerte" Darijo Ferejra - ističu "Rođeni".

S druge strane, blizu potpisa za Velež, kako saznajemo, nekadašnji je golman naše reprezentacije Jasmin Burić...
NA VRH

Podijeli članak na