BIVŠA DIREKTORICA SARAJEVA

Sabrina Buljubašić u posjeti Portugalu i Španiji, bila gost Sportinga, Benfike i Atletiko Madrida

U proteklom periodu je obišla Italiju i Englesku gdje je bila gost Rome, Fiorentine, Evertona i Lestera

Buljubašić na Vanda Metropolitanu i u društvu Nune Gumeša. avaz

E. Ć.

7.12.2021

Bivša direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Sabrina Buljubašić nastavila je turneju po Evropi. Nakon što je posjetila Italiju i bila gošća Rome i Fiorentine, pa potom obilaska Engleske gdje su je ugostili Everton i Lester, Buljubašić je sada boravila u Portugalu i Španiji, a tamo su je ugodno dočekali predstavnici Sportinga, Benfike i Atletiko Madrida. 

Buljubašić se sastala sa, između ostalih, Nunom Gomešom, legendarnim portugalskim napadačem i bivšim fudbalerom Benfike. Provela je deset dana u Portugalu i Španiji, što je bilo nevjerovatno poslovno putovanje.


Buljubašić posjetila Portugal i Španiju. linkedin

- Posljednjih deset dana u Portugalu i Španiji sa mojim bliskim kolegama i prijateljima. Nevjerovatno poslovno putovanje u dva nevjerovatna mjesta poput Portugala i Španije na kojima moram da se zahvalim svima koji su odvojili vrijeme da me pozovu.

Posljednji put kada sam posjetila Portugal bilo je prije pet godina zbog potencijalne saradnje sa Benfikom. Prošlo je dosta vremena, ali bilo je divno vidjeti neke od mojih najbližih prijatelja i kolega, kao i da razgovaramo o budućoj saradnji na kojoj ćemo raditi zajedno.

Upoznavanje sa dva vrlo jaka sportska pravnika kao što su Pedro Garsija Koreija (Garcia Correia) i Patrisijaa Silva Lopez (Patricia), šefica pravnog odjela Sportinga. Sastanci su donijeli novo razumijevanje fudbalske strane iz Sportinga iz Lisabona od osobe koja je sve to vidjela u svojih 20 godina i razumijevanja promjena u klubu. Želim da se zahvalim Nunu Mousinhu na sastanku i razumijevanju njegovog iskustva u klupskim investicijama i određenim savezima.

Delcio dos Santos neverovatan sastanak, hvala vam na pozadini vaše Akademije u Angoli, ovo će biti veliki projekat koji se stalno razvija. Na kraju, želim da se zahvalim dvojici mojih najdražih prijatelja koji su bili glavni faktor u proteklih pet godina i sa zadovoljstvom ih mogu nazvati prijateljima. Julia Almedia i njena priča iza rukovodećih pozicija u fudbalu i FA, kao i sastanci koje ste mi dogovorili, ne mogu vam dovoljno zahvaliti na tome.


Buljubašić posjetila Portugal i Španiju. linkedin

Nuno Gomeš, zaista ti ne mogu dovoljno zahvaliti za tvoje prijateljstvo proteklih godina i ono što značiš svijetu fudbala. Vi ste inspiracija i zaista sam sretna što te zovem jednim od mojih najbližih prijatelja.

Madrid je ono što zovem svojim trećim domom nakon završetka studija, to je grad sa ljudima koji su uvijek dobrodošli. Maria Theresa Chirivi, vaša uključenost u Atletico de Madrid od ranih faza do danas, i ako imate osobu poput vas kao šefa omladine, siguran sam da će se to samo povećavati.

Posjeta rezidenciji akademije, poligonima, te susreti sa osobljem akademije bili su neprocjenjivi i radovala sam se budućoj saradnji. Upoznavanje Jong-Woo Parka iz Koreje na neočekivanoj last minute večeri, mislim da imamo neke sjajne zajedničke projekte o kojima smo razmišljali tokom našeg zajedničkog vremena, pa hvala vam na tome. Na kraju, da se zahvalim dvojici neverovatnih ljudi koji samo žive za igru ​​i odveli su me na neverovatne susrete, Marini Mutavdžić i njenom suprugu Aleksandru Mutavdžiću.

Rad u fudbalu nije posao, već ga doživljavam kao strast. Zahvalna sam što sam imala priliku da radim u fudbalu i što sam mogla da nastavim da radim u ovoj prelijepoj industriji. Hvala Portugal i hvala Španija - navela je Buljubašić na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.