NSBIH

Selektor Petev objavio spisak za prijateljsku utakmicu: U Los Anđeles idu samo vakcinisani igrači

Sigurno da bi još neki igrači dobili pozive, međutim problem je predstavljalo to što nisu vakcinisani, istakao je Petev

G. Šumar

Ivajlo Petev

Foto: Arhiva


Kako smo i najavili, selektor naše fudbalske reprezentacije Ivajlo Petev (Ivaylo) pozvao je 19 igrača za prijateljsku utakmicu protiv selekcije SAD u Los Anđelesu (18. decembar - 2 sata po našem vremenu)

- Sigurno da bi još neki igrači dobili pozive, međutim problem je predstavljalo to što nisu vakcinisani, istakao je Petev i nastavio: 

- Već sam puno puta rekao da u Premijer ligi ima dosta zanimljivih mladih igrača i na ovom spisku je većina njih do 23 godine. Zanima nas kako će oni igrati u dresu reprezentacije i protiv jedne kvalitetne selekcije. Očekujem maksimalnu borbenost i zalaganje jer ovo je svima šansa da pokažu potencijal koji imaju. To i nama daje mogućnost da vidimo na koga možemo računati u budućnosti. Ovo jeste prijateljska utakmica, priliku će svi dobiti a naglašavam da nam je rezultat važan, jer mi uvijek idemo na pobjedu. Na taj način treba da razmišljaju svi koji igraju za reprezentaciju BiH.“

Selektor je ukratko predstavio plan priprema:

- Okupljanje smo zakazali u Trening centru Zenici u petak, 10. decembra. Imamo vremena da odradimo tri treninga što će nam sigurno pomoći da se bolje upoznamo sa igračima.

Spisak možete pročitati OVDJE.

Anketa

NA VRH

Podijeli članak na