EVROPSKA LIGA

Gojak i Menalo u borbi za plej-of

“Modri” gostuju Vest Hemu, a utješna vijest je da su već osigurali “evropsko proljeće”

Menalo: Dinamo igra za drugo mjesto. AGENCIJE

Piše: A. V.

9.12.2021

Uoči posljednjeg kola grupne faze Evropske lige, deset klubova osiguralo je nastavak takmičenja, od toga četiri direktno u osminu finala.

Šest mjesta

Za preostalih šest mjesta koja vode dalje bori se i zagrebački Dinamo naših Amera Gojaka (25) i Luke Menala (25), a za "Modre" je utješna vijest kako su osigurali "evropsko proljeće" u Konferencijskoj ligi.

Dinamo je trenutno drugi u grupi H sa sedam bodova, dok treći Genk ima dva boda manje. Dok Dinamo gostuje Vest Hemu, Genk dočekuje Rapid.

"Modri" će večeras biti u podređenom položaju, a kvota na njihovu pobjedu prema Mozzart Bet je 4.00.

Eldar Ćivić (25) i Adnan Kovačević (28) sa svojim Ferencvarošom u okviru grupe G dočekuju Bajer Leverkuzen, ali bez ambicija, jer do sada nisu osvojili niti jedan bod i odavno su izgubili sve šanse za prolaz dalje.

Meč za prestiž

Slična situacija je i sa Šturmom našeg Jusufa Gazibegovića (21), koji na svom kontu ima jedan bod, pa će mu domaći susret s Monakom biti tek za prestiž.

U Evropskoj ligi osam je grupa, a osam pobjednika izborit će direktan plasman u osminu finala. Drugo mjesto vodi u plej-of, u kojem će drugoplasirani igrati protiv trećeplasiranih iz Lige prvaka, dok treće mjesto vodi u plej-of Konferencijske lige.

Dalje sigurno idu Bajer Leverkuzen, Lion, Monako i Vest Hem kao pobjednici grupa, te Rendžers, Real Betis, Ajntraht Frankfurt, Galatasaraj, Lacio i Olimpijakos.

Saničanin pred prolazom

Siniša Saničanin (26) i Partizan nalaze se pred plasmanom dalje u Konferencijskoj ligi, a pitanje je da li će direktno u osminu finala ili u plej-of. Partizan ima tri boda manje od Genta, a dva više od Flore i Anortozisa, koji će ugostiti večeras u Beogradu.

Prema Mozzart Betu, Partizan je izraziti favorit u večerašnjoj utakmici, a koeficijent koji se nudi na njegovu pobjedu je 1.40.

Ostalu ponudu kladionice Mozzart Bet pogledajte ovdje.

Mateo Sušić (31) i njegov Kluž su samo jednim osvojenim bodom bez šansi u grupi D i susret s Jablonecom za njih neće imati nikakvu važnost.

Osam prvoplasiranih ide direktno u osminu finala, dok će osam drugoplasiranih igrati s osam trećeplasiranih iz Evropske lige u plej-ofu. Jedanaest klubova je osiguralo nastavak takmičenja. Prvo mjesto u grupama osigurali su LASK, Gent, AZ, Fejnord, Kopenhagen i Ren, dok je Makabi Tel Aviv sigurno drugi. Dalje idu i Bodo/Glimt, Roma, Bazel i Karabag, ali još nije poznato s kojeg mjesta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.