KONFERENCIJSKA LIGA

Odgođena utakmica Totenhem - Ren

UEFA potvrdila

Veći broj zaraženih u Totenhemu. AGENCIJE

A. V.

9.12.2021

Utakmica Konferencijske lige između Totenhema i Rena koja se trebala igrati večeras u Londonu odgođena je do daljnjeg zbog većeg broja zaraženih Covidom-19 u engleskoj momčadi, objavila je u četvrtak UEFA.

- Možemo potvrditi da se utakmica Totenhem - Ren neće igrati večeras - izjavio je glasnogovornik UEFA-e agenciji France Presse, prenosi Hina.

UEFA je tako riješila nesporazum koji je nastao u srijedu navečer kada je Totenhem objavio vijest o odgodi utakmice, čemu se usprotivio Ren.

- S obzirom da se utakmica neće igrati večeras, cijela momčad i izaslanstvo se u ovom trenutku vraćaju - izjavio je glasnogovornik Rena.

Čak osam igrača i pet članova osoblja Totenhema je pozitivno na Covid-19. Istovremeno se doznaje da je i Lester otputovao u Napulj zbog utakmice Evropske lige bez sedam igrača.

No pronalaženje novog datuma za utakmicu bit će problem za UEFA-u s obzirom da Totenhem u rasporedu ima šest utakmica na svom terenu do 28. decembra. Sve utakmice grupne faze evropskih takmičenja moraju biti odigrane do kraja 2021. godine. Iz Grupe G Ren se kao prvoplasirani plasirao u drugu fazu Konferencijske lige, a Totenhemu je potrebna pobjeda da prođe kao drugoplasirani.

Prema pravilima UEFA-e, svaka momčad mora imati najmanje 13 seniorskih igrača na raspolaganju, uključujući i jednog golmana kako bi se utakmica odigrala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.