UEFA

Poznati šeširi za žrijeb osmine finala Lige prvaka

Klubovi će biti podijeljeni u dva šešira. U jednom će se naći pobjednici grupa odnosno povlašteni, dok će u drugom biti drugoplasirane ekipe, odnosno nepovlašteni

Edin Džeko "zimuje" u Ligi prvaka. AFP

Piše: G. Š.

9.12.2021

Posljednje, 6. kolo grupne faze Lige prvaka bit će kompletirano večeras (Atalanta - Viljareal - 19 sat), ali već su poznati šeširi za žrijeb osmine finala.

Klubovi će biti podijeljeni u dva šešira. U jednom će se naći pobjednici grupa odnosno povlašteni, dok će u drugom biti drugoplasirane ekipe, odnosno nepovlašteni. Ekipe iz iste države se ne mogu sastati prije četvrtine finala, tako da u osmini finala ne možemo gledati duel Real - Atletiko ili možda Viljareal, u zavisnosti od ishoda večerašnjer utakmice, kao ni okršaj jednog od dva Manlestera protiv Čelzija, Juventus - Intera ili Lil - PSG.

Povlašteni (pobjednici grupa): Mančester siti, Liverpul, Ajaks, Real Madrid, Bajern Minhen, Mančester junajted, Lil, Juventus.

Nepovlašteni (drugoplasirane ekipe): PSG, Atletiko Madrid, Sporting, Inter, Benfika, Atalanta/Viljareal, RB Salcburg, Čelzi.

Žrijeb će se održati 13. decembra u 12 sati. Prvi mečevi osmine finala igrat će se 15., 16., 22. i 23. februara, dok su revanš utakmice zakazane za 8., 9., 15. i 16. mart sljedeće godine.

Bh. fudbal će u osmini finala Lige prvaka imati samo dva ambasadora - Edina Džeki i Hasana Salihamidžića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.