EVROPSKA LIGA

Gojak i Menalo nositelji u nokaut fazi

Osam pobjednika grupa Evropske lige izborili su direktan plasman u osminu finala i njih neće biti u žrijebu, a to su: Lion, Monako, Spartak Moskva, Ajntraht Frankfurt, Bajer Leverkuzen, Vest ham, Galatasaraj i Crvena zvezda

Amer Gojak. Arhiva

Piše: G. Š.

10.12.2021

Žrijeb nokaut faza Evropske i Konferencijske lige obavit će se u ponedjeljak, 13. decembra, u Nionu. Prvo će od 13 sati biti izvučeni parovi Evropske lige, a sat kasnije je na programu žrijeb Konferencijske lige.

Osam pobjednika grupa Evropske lige izborili su direktan plasman u osminu finala i njih neće biti u žrijebu, a to su: Lion, Monako, Spartak Moskva, Ajntraht Frankfurt, Bajer Leverkuzen, Vest ham, Galatasaraj i Crvena zvezda. Direktan plasman u osminu finala Konferencijske lige izborili su LASK, Gent, Roma, AZ, Fejenoord, Kopenhagen, Ren i Bazel.

U žrijebu će učestvovati osam drugoplasiranih ekipa iz Evropske lige, te osam trećeplasiranih iz Lige prvaka. U ovoj fazi takmičenja ne mogu igrati klubovi iz iste zemlje. Prve utakmice su na rasporedu 17. februara, a revanš mečevi su sedam dana kasnije.


Evropska liga

Direktan plasman u osminu finala: Lion, Monako, Spartak Moskva, Ajntraht Frankfurt, Bajer Leverkuzen, Vest ham, Galatasaraj, Crvena zvezda.

Nositelji: Randžers, Real Sosijedad, Napoli, Olimpijakos, Real Betis, Dinamo Zagreb, Braga, Lacio.

Nenositelji: RB Lejpcig, Porto, Borusija Dortmund, Šerif, Barcelona, Atalanta, Sevilja, Zenit Sent Petersburg.

Konferencijska liga

Direktan plasman u osminu finala: LASK, Gent, Roma, AZ, Fejenord, Kopenhagen, Ren, Bazel.

Nositelji: Makabi Tel Aviv, Partizan, Bodo Glimt, Randers, Slavia Prag, PAOK, Karabag, te Viteze ili Totenhem.

Nenositelji: Sparta Prag, PSV Ajndhoven, Lester, Fenerbahče, Seltik, Marsej, Midtjland, Rapid.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.