PREMIER LIGA

Džerard se vraća na Enfild: Svi na tom stadionu me znaju vrlo dobro i znaju zbog čega dolazim

Stiven Džerard. Arhiva

S. G.

10.12.2021

Stiven Džerard (Steven Gerrard) vratit će se na Enfild u subotu (16 sati), ali sa željom da njegova Aston Vila savlada Liverpul, u 16. kolu Premier lige. 


Radujem se povratku

- Zaista poštujem i razumijem svu buku koja postojii zbog ove utakmice, iz očiglednih razloga, rekao je Džerard i dodao:

- Vraćam se na stadion gdje sam proveo mnogo godina i radujem se zbog toga. U dobrim sam odnosima sa ljudima iz kluba. Ja sam lokalac, podržavao sam taj tim dok sam odrastao i uvijek ću. Ali, u isto vrijeme, sretan sam što ću imati priliku da se takmičim sa dobrim timom, koji ima odličnog menadžera. I to sa šansom da pobijedim. Svi na tom stadionu me znaju vrlo dobro i znaju zbog čega dolazim.

Ne želi da dozvoli da ta ‘buka’ utiče na način na koji priprema utakmicu.


Veliki događaj

- Drugi ljudi su uzbuđeni, ali ja moram da pripremim svoj tim na najbolji mogući način, kako bismo ostvarili dobar rezultat za Aston Vilu. Za sve druge to je veliki događaj, a ja razmišljam o tri boda, važnoj utakmici i koncentraciji. Na ovom nivou, ako ste pasivni na bilo kojem dijelu terena, bit ćete brzo kažnjeni. Mi smo dobar tim, imamo vrhunske igrače, možemo da budemo prijetnja Liverpulu, želimo maksimalno da im otežamo posao - zaključio je Džerard.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.