REPREZENTACIJA

Petev: Bilbija? Tražio sam drugi profil igrača

U Zenicu su danas stigli svi pozvani igrači osim Almedina Ziljkića koji zbog problema sa leđima neće konkurisati za meč sa SAD

Ivajlo Petev. Arhiva

Piše: G. Š.

10.12.2021

Selektor naše fudbalske reprezentacije Ivajlo Petev (Ivaylo) danas je u Trening kampu Nogometnog saveza BiH okupio izabranike pred prijateljski meča sa selekcijom Sjedinjenim Američkim Državama  (Los Anđeles - 18. decembar).

- Imat ćemo tri treninga ovdje u Zenici, rekao je Petev i dodao:

- Zvali smo uglavnom igrače iz Premijer lige. Većina su mladi igrači, bio bih sretniji da ima više igrača koji su se nametnuli, ali neki su otpali i zbog vakcina. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo odigrati dobru utakmicu.

Na pitanje zašto nije pozvao najboljeg strijelca m:tel Premijer lige BiH Nemanju Bilbiju (Zrinjskog) selektor Petev je odgovorio:

- Tražio sam drugi profil igrača, koji su moćni i jaki jer protivniku moramo odgovoriti trkom i snagom. Pozvao sam igrače u skladu s tim. To su Krpić i Lukić, posebno Lukić koji je mlad i perspektivan. Ovo je idealna prilika za igrače iz Premijer lige da se nametnu,  nadam se da će pokazati svoje kvalitete...

U Zenicu su danas stigli svi pozvani igrači osim Almedina Ziljkića koji zbog problema sa leđima neće konkurisati za meč sa SAD.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.