LONDON

Obamejang nije više kapiten Arsenala: Išao da se tetovira usred sezone

Minule sedmice je mimo dozvole kluba putovao u inostranstvo. Iz nepoznatih razloga

Pjer Emerik Obajeman. Miror

G. Š.

14.12.2021

Nekad Toni Adams (Tony) i Patrik Vijera (Patrick Vieira), a poslije toga – prokletstvo. Nije ni čudo što će uskoro punoljetstvo od posljednje titule, jer Arsenal definitivno ima problem sa kapitenima. Traje to skoro dvije decenije i samo se produbljuje, pošto je velikan iz Londona potvrdio da je skinuo traku sa mišice Pjera Emerika Obajemanga (Pierre-Emerick Aubameyang).


Bez dozvole kluba putovao u inostranstvo

Razlog je kršenje discipline Gabonca. Minule sedmice je mimo dozvole kluba putovao u inostranstvo. Iz nepoznatih razloga, mada je procurila informacija da je Mikel Arteta radikalni potez povukao pošto je, navodno, saznao da se njegov napadač otisnuo van Velike Britanije da bi dopunio kolekciju tetovaža na svom tijelu. Album kršenja discipline samo se uvećao, jer mu je proljetos trener zamjerio zbog kašnjenja na trening, izbacio ga iz konkurencije za gradski derbi sa Totenhemom, a izvjesno je da nekadašnjeg člana Sent Etijena i Borusije iz Dortmunda nećemo gledati ni na gostovanju Vest Hemu, u srijedu.

- Poslije kršenja discipline minule sedmice, Pjer Emerik Obamejang više neće biti naš kapiten, niti će biti u timu za meč sa Vest Hemom. Očekujemo od svih naših igrača, posebno kapitena, da prate pravila i standarde koje smo zajedno uspostavili - saopštile su tabora Tobdžije.


Španac pobjesneo kad je saznao istinu

Riječ Mikela Artete se tek očekuju, mada je jasno da je Španac pobjesneo kad je doznao da je Obamejang proveo nekoliko dana u kontinentalnom dijelu Evrope, a da nikoga u klubu nije obavijestio. Još ako se stvarno tetovirao dok se njegova ekipa bori za plasman u Ligu prvaka... Zato nije ni stavio 32-godišnjeg špica u ekipu za meč sa Sautemptonom, prenosi Mozzartsport.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.