DOBAR ILI LOŠ POTEZ

Lacio produžio ugovor sa Sarijem

Mnogi klubovi su se opekli sa produžecima saradnje koji su ih kasnije skupo koštali kroz odštete...

Mauricio Sari. Arhiva

G. Šumar

15.12.2021

Treneri u Italiji moraju da naprave baš ozbiljan rezultat da bi im klub poslije samo nekoliko mjeseci produžio ugovor. Mnogi klubovi su se opekli sa produžecima saradnje koji su ih kasnije skupo koštali kroz odštete...

Ipak, Lacio je odlučio da Mauricija Sarija (Maurizio Sarri) nagradi novim ugovorom. Gazda rimskog kluba Klaudio Lotito (Claudio Lotito) poznat kao najveća škrtica italijanskog fudbala je potvrdio da je sa Sarijem za još dvije godine produžen ugovor koji je ljetos potpisan do 2023. godine. Tako će Sari imati zagarantovanu platu u Rimu do ljeta 2025. godine.

Teško je razumjeti ovaj potez Lotita. Lacio je sa Sarijevim dolaskom nazadovao u odnosu na prethodne godine kod Simonea Inzagija (Inzaghi) kada je u nekim trenucima bio čak i ozbiljan izazivač za titulu. Nebeskoplavi su pod Sarijevom komandom pali na deveto mjesto u Seriji A, imaju šestu najgoru odbranu u ligi sa čak 32 primljena gola, a u Ligi Evrope su završili grupu na drugom mjestu iza Galatasaraja. 

Igraju sa mnogo oscilacija, iskristalisana startna postava i stil igre koje je stvorio Simone Inzagi su se raspali za nekoliko mjeseci jer Sari previše eksperimentiše. Da stvari budu gore, Sari je jučer imao nimalo prijatan sastanak sa ekipom na kojem je bilo i povišenih tonova od strane najiskusnijih igrača poput Imobilea ili Aćerbija.

Ipak, Lotito vjeruje da je Sari dugoročno rješenje i da će njegova vizija fudbala pobijediti u Laciju, piše Mozzartsport.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.