SLUČAJ DINAMO

Disciplinski sudija 1. HNL kaznio Livaju i Subašića zbog uvredljive pjesme

Marko Livaja kažnjen je s 35 hiljada kuna (oko 4.700 eura), dok je Danijel Subašić kažnjen s 20 hiljada kuna

Marko Livaja. Arhiva

G. Š. / SN

15.12.2021

Povjerenik za takmičenja 1. HNL Josip Brezni po službenoj dužnosti je prijavio nogometaše Hajduka Marka Livaju i Danijela Subašića disciplinskom sudiji 1. HNL Alenu Klakočeru koji je u dana odredio i kaznu spomenutom dvojcu.


Prijetila suspenzija

Marko Livaja kažnjen je s 35 hiljada kuna (oko 4.700 eura), dok je Danijel Subašić kažnjen s 20 hiljada kuna. Podsjećamo, nakon pobjede Hajduka protiv Dinama na Maksimiru spomenuti je dvojac identificiran na video snimkama kako pjeva uvredljive pjesme na račun najvećeg rivala na dočeku, koji im je priredila Torcida po povratku u Split. Dakle, video-snimke prijavljenih igrača koje su osvanule na mnogim portalima, a gdje oni pjevaju 'Mrzim Dinamo, srpsko ime to'.

Treba istaknuti kako je Danijelu Subašiću, kao i Marku Livaji, osim novčane kazne prijetila i moguća suspenzija do šest utakmica, pišu SN.


Obrazloženje odluke

Obrazloženje odluke prenosimo u cijelosti:

- Marku Livaji izrečena je novčana kazna u iznosu od 35.000 kuna na temelju članka 84 Disciplinskog pravilnika zbog pjevanja pjesama s neprihvatljivim sadržajem na dočeku momčadi HNK Hajduk po povratku s prvenstvene utakmice protiv GNK Dinamo, a potom i u nepoznatom zatvorenom prostoru, što je dokumentirano video snimkama. Prilikom odmjeravanja kazne, disciplinski sudac je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir ispriku koju je Marko Livaja naveo u svom očitovanju.

Danijelu Subašiću izrečena je novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna na temelju članka 84 Disciplinskog pravilnika zbog pjevanja pjesama s neprihvatljivim sadržajem u nepoznatom zatvorenom prostoru, što je dokumentirano video snimkama. Prilikom odmjeravanja kazne, disciplinski sudac je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir ispriku koju je Danijel Subašić naveo u svom očitovanju."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.