NEVJEROVATNA IZJAVA

Novinar ESPN-a: U Realu bi trebali da šute, postali su veliki zahvaljujući diktatoru i fašisti

To je klub koji najmanje ima pravo pričati ili prigovarati o veličini, što upravo sada radi UEFA-i, kaže španski novinar Ramos

Ramos žestoko kritikovao Madriđane. Facebook

M. K.

15.12.2021

Skandal koji se desio prilikom žrijebanja parova osmine finala Lige prvaka, kada je žrijeb ponovljen zbog greške tokom redanja parova, što su osudili i ismijavali mnogi evropski klubovi, dobio je nastavak u Španiji, tačnije na poznatom kanalu ESPN.

Nakon što je Real Madrid bijesnio na UEFA-u zbog žrijeba u kojem su prvo izvukli "lakšeg" rivala Benfiku, a potom PSG s Mesijem (Messi), Mbapeom (Kylian Mbappe) i ostalim zvijezdama, riječ je uzeo Rafael Ramos, komentator ESPN-a za Španiju.

- Razumijem da Real plače jer sada ima navodno manje šanse da dobije devet miliona eura koliko nosi prolazak u nardnu fazu Lige prvaka. Ove sezone Real je pokazao da ima sjajan tim, dok je PSG tek skup individualaca. Koga se to Real boji? Starog Ramosa, Mesija ili solirajućih zvijezda Nejmara (Neymar) i Mbapea?, pitao se Ramos, a prava paljba po "Kraljevima" potom je nastavljena.

- To je klub koji najmanje ima pravo pričati ili prigovarati o veličini, što upravo sada radi UEFA-i. Real bi trebao dodati slogan "Mrzite me više" na svoj grb, jer to najbolje opisuje taj klub i to kako je postao velika. Ne smijemo zaboraviti da je to bilo u vrijeme kada je Španijom vladao fašistički diktator Franko (Franco). Real je tada zahvaljujući diktaturi osvajao naslove. Postoje svjedoci za sve to, poručio je novinar ESPN-a, a prenijeli su španski mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.