TRENER SVIH TRENERA

Ćiro otkrio do sada nepoznat detalj iz svoje karijere: Mislio sam da me Džeko mrzi

Maltretirao sam ga, ali kaže da nikad ne bi bio igrač da nije bilo mene, rekao je Blažević

Džeko i Blažević: Sjajna saradnja tokom Ćirinog mandata na klupi "Zmajeva". arhiv

E. Ć.

16.12.2021

Danas će hrvatsku premijeru imati film autora Sabahudina Topalbećirevića o legendarnom treneru Miroslavu Ćiri Blaževiću, treneru svih trenera.

Bivši selektor Bosne i Hercegovine je zauvijek osvojio srca navijača "Zmajeva", kada je vratio nadu u bh. reprezentaciju i kada je "udario temelje" dobrog tima, koji je 2014. predvođen Safetom Sušićem otišao na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Popularni Ćiro je govorio za "Sportske novosti" uoči večerašnje zagrebačke premijere filma o njemu. Rekao je, između ostalog, da je mislio kako ga je Edin Džeko mrzio, ali zapravio je bilo suprotno.

- Javnost je obaviještena o svemu što se događalo kroz koju karijeru od novinara, ali ovdje izlazi na vidjelo ta viteška borba koju vodi svaki trener, način na koji sam to radio. Ima raznih detalja. Primjerice Edin Džeko kaže “Nikad ne bih bio igrač da nije bilo Ćire”. A ja sam mislio da me mrzi - rekao je Ćiro, te pojasnio:

- Zato jer sam ga maltretirao. I Mario Mandžukić mi je nešto slično rekao prije nekoliko sedmica na telefon. Pitao je kako sam i govori: “Jooj, što sam ja bio nastradao”. Ali je izašao igrač - poručio je Blažević.

Ćiro je reprezentaciju Bosne i Hercegovine od jula 2008. godine do decembra 2009. godine, a sa "Zmajevima" je igrao baraž za Mundijal u Južnoj Africi 2010., ali je Portugal bio bolji u dvomeču od našeg tima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.