PROBLEMI S PANDEMIJOM

Halilhodžić: Ko se ne odazove ne mora više ni dolaziti na okupljanja

Za sada je velika borba između različitih lobiranja. Igrači su dužni doći u reprezentaciju, ali svi klubovi čine sve da igrači ne dođu

Halilhodžić uputio upozorenje igračima. Agencije

M. K.

16.12.2021

Evropski klubovi, pogotovo oni iz engleske Premijer lige, žalili su se i informisali afričku fudbalsku krovnu kuću (CAF) da neće pustiti igrače na Afrički kup zbog loših uslova usljed pandemije koronavirusa.

Cijelu situaciju je prokomentarisao i selektor Maroka, naš trener Vahid Halilhodžić.

- Postavlja se veliko pitanje, hoće li se to dogoditi ili ne, odnosno hoće li klubovi dopustiti igračima dolazak ili ne. Za sada je velika borba između različitih lobiranja. Igrači su dužni doći u reprezentaciju, ali klubovi čine sve da igrači ne dođu, neki su čak prijetili igračima, govorili im da mogu izgubiti mjesto, biti prebačeni... Vjerovatno će biti veliki problem igračima koji igraju u Evropi. Što se mene tiče, ako igrač ne dođe, to znači da njegova veza s reprezentacijom nije dovoljno jaka i takvi se odmah mogu oprostiti od reprezentacije, poručio je Halilhodžić.

Inače, Vaha je već naišao na prvi problem koji je nastao u Sevilji. Naime, iz Sevilje su javili kako će napadaču Maroka Jusufu En Nesiriju (Youssef En Nesyri) trebati dugo vremena za oporavak, a u Maroku su odmah vidjeli to kao moguću odgodu njegovih nastupa na Afričkom kupu.

U isto vrijeme doktori u Maroku smatraju da se El Nesiri može oporaviti do narednih utakmica reprezentacije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.