KOMENTARISAO BIH

Reprezentativac Rumunije: "Zmajevi" nisu ono što su nekad bili

Ne znam koliko će se još u BiH oslanjati na Miralema Pjanića i Edina Džeku, ali je jasno da su to i dalje njihovi ključni reprezentativci, kaže Stanćiu

Stanćiu za Rumuniju igra od 2016.. theprideoflondon.com

M. K.

16.12.2021

Rumunski reprezentativac i veznjak češke Slavije, Nikolae Stanćiu (Nicolae Stanciu) prokomentarisao je za rumunske medije grupu 3 Lige B u Ligi nacija koju su Rumuni dobili današnjim žrijebanjem, a u kojoj se nalazi i naša selekcija uz Finsku i Crnu Goru.

Nakon dijela komentara u kojem je govorio o nama, može se zaključiti da Rumun dobro poznaje bh. tim odnosno pojedine igrače koji igraju u našem timu.

- Ne znam koliko će se još u BiH oslanjati na Miralema Pjanića i Edina Džeku, ali je jasno da su to i dalje njihovi ključni reprezentativci. Ali, možda se do ljeta stvari dosta promijene. I Bosanci su propustili plasman na Svjetsko prvenstvo, nije to reprezentacija koja je bila prije nekog vremena. Sada su tim s jednim valom mlađih igrača i dosta toga se promijemilo kod njih u ekipi, rekao je Stanćiu, te dodao kako od ranije poznaje Eldara Ćivića iz vremena dok je igrao u Češkoj:

- Imao sam priliku sresti se sa bh. defanzivcem Ćivićem, kojeg prilično dobro poznajem. Sada je u Ferencvarošu, a igra i za reprezentaciju, zaključio je Rumun.

Anketa




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.