TRANSFERI

Kavani zbog Barcelone odbio Boku

Urugvajcu ugovor ističe na kraju sezone, a u Junajtedu pored Kristijana Ronalda (Cristiano) i još gomile ofanzivaca nema mjesta

G. Š. / Tyc sports

Edinson Kavani: Vaga ponude

Foto: Arhiva


Boka Juniors u 2022. godini planira pojačati tima za Kup Libertadores i sve ostalo što nova sezona donosi. Pokušao je velikan iz Buenos Ajresa da napravi manevar sličan onom iz ljeta 2015. kada je Karlosa Teveza (Carlos) vratio iz evropskog u južnoamerički fudbal. Sada žele angažovati Edinsona Kavanija (Cavani), koji ih je momentalno rastužio objašnjenjem da u januaru stiže u Barcelonu da popuni prazninu na poziciji iskusnog napadača nastalu prijevremenim penzionisanjem Serhija Aguera (Sergio). Tako barem tvrdi "Tyc sports", uz "Ole", jedan od dva najveća i najuticajnija sportska medija u Argentini.

Urugvajcu ugovor ističe na kraju sezone, u Junajtedu pored Kristijana Ronalda (Cristiano) i još gomile ofanzivaca nema mjesta, a Barceloni su očajnički potrebna nova rješenja u napadu. Jasno je da bi Kavani u 35. godini života bio prijelazna solucija i vjerovatno bi Junajted pristao da ga šest mjeseci prije isteka ugovora pusti bez sitnog obeštećenja u namjeri da rastereti platni i igrački spisak.

Kavani je očigledno procijenio da njegova golgeterska iskra još gori i da još ima šta da pokaže u najvećim klubovima liga petice. Ako je mogao njegov zemljak Luis Suarez (suares) u 34. godini nakon što je baš u Barceloni proglašen viškom osvojiti titulu sa Atletikom i to kao jedna od najbitnijih figura, zašto Matador ne bio mogao da pomogne Barsi da se bar malo izvuče iz krize i do kraja sezone ulovi Ligu prvaka koja joj u ovom trenutku bježi pet bodova.

NA VRH

Podijeli članak na