PRIJATELJSKA UTAKMICA

Petev uoči duela sa Amerikancima: Najvažniji je pristup, nisam još odredio sastav

Selektor planira da koristi istu formaciju kao u prethodnim utakmicama

M. K.

Petev s reprezentativcima BiH

Foto: FSBIH


Fudbalske A-reprezentativce Bosne i Hercegovine još samo jedan trening dijeli do prijateljske utakmice sa SAD-om.

Selektor Ivaylo Petev uoči ovog duela kaže:

- Zadovoljan sam načinom na koji su momci radili na treninzima. Za sutrašnji meč je najbitnije da budu hrabri i to će biti prva stvar koju ću da tražim od njih. Ovo je prilika da uporedimo našu ligu sa MLS-om i želimo da odigramo dobro i da pobijedimo, ističe selektor u razgovoru za zvaničnu stranicu FSBIH.

Kao i do sada selektor naglašava da je bitan naš pristup bez obzira na to o kakvoj ekipi na drugoj strani je riječ i smatra da je ovaj sastav SAD-a odličan protivnik za mladi bh. tim:

- Oni će također nastupiti u novom sastavu, ali ima tu i pet - šest iskusnih, standardnih igrača. Pratili smo njihove prijateljske utakmice sa Panamom i Trinidadom i Tobagom. Međutim, stalno ponavljam, bitan je naš pristup sutra, kako će igrači ispuniti ono sto tražimo i nadam se da ćemo odigrati dobar meč, smatra selektor.

Selektor planira da koristi istu formaciju kao u prethodnim utakmicama.

- Nastavljamo da igramo u formaciji kao i prije, da zadržimo taj koncept igre. Imamo još jedan trening do utakmice, ali najvjerovatnije ćemo se odlučiti za isti sistem. Što se sastava tiče, imamo još dvije ili tri dileme. Hrvoje Barišić je imao problem na treningu sa skočnim zglobom, pa ćemo vidjeti da li ćemo moći na njega da računamo. Uglavnom, sutra će sve dileme biti otklonjene i tad ćemo se odlučiti za početnih 11, zaključio je Petev.

Zmajevi će danas u Los Anđelesu 17 sati po lokalnom vremenu odraditi trening.

Više o temi reprezentacija BiH

ŽRIJEB LIGE NACIJA
"Zmajevi" u grupi sa Finskom, Rumunijom i Crnom Gorom
NA VRH

Podijeli članak na