REPREZENTATIVCI

Nukić, Barišić i Ćetković složni: Odigrali smo dobru utakmicu protiv SAD

Naša selekcija izgubila u prijateljskom susretu rezultatom 1:0

Barišić, Ćetković i Nukić. avaz

E. Ćosić

19.12.2021

Fudbalska "B" reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prijateljskoj utakmici poražena od "B" selekcije Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 1:0. Bh. tim je od 39. minute i isključenja Amara Begića, a kapitulirao je u 89. minuti kada je jedan odbitak u mrežu pospremio Kol Baset (Cole Basset).

Kapiten našeg tima u ovom susretu Ajdin Nukić kaže da mu je kapitenska traka bila više od sna, a da su on i njegove kolege odigrali dosta dobru utakmicu.

- Prije svega bih se zahvalio selektoru i stručnom štabu što su mi ukazali čast i povjerenje da kao kapiten predvodim ekipu u ovom meču. To je više od sna za mene. Odigrali smo dosta dobru utakmicu i dali smo sve od sebe. Crveni karton nas je poremetio, ali momci su dali maksimum i šteta što smo na kraju primili gol. To je fudbal, ali smatram da smo se pokazali u dobrom svjetlu i da se sad moglo vidjeti da i naša Premijer liga ima kvalitet - rekao je Nukić.

I defanzivac Hrvoje Barišić smatra da je bh. tim odigrao jako dobro.

- Odigrali smo jako dobro, a imali smo i neke šanse. Oni su uigranija ekipa, mi smo se okupili prvi put. Smatram da smo dobro igrali i šteta što smo primili taj gol. Možemo iz ove utakmice izvući mnogo dobrih stvari i ovo je pozitivno iskustvo za nas - kazao je Barišić.

Meč je prokomentarisao i golman Nikola Ćetković:

- Ovo je nešto za šta mi sportisti živimo i drago mi je što sam debitovao za „A“ tim. Mogu biti i zadovoljan svojim nastupom, imao sam nekoliko dobrih odbrana. Nažalost, na kraju smo izgubili ali mislim da nismo razočarali. Igrali smo dobro daleko od kuće i ne trebamo biti tužni zbog gola na kraju - kazao je Ćetković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.