BUDIMPEŠTA

Ćivić, Kovačević, Bešić i Lončar dobili novog trenera

Čerčesov će za kormilom "Fradija" naslijediti Austrijanca Petera Štogera (Stogera) koji je prošle sedmice dobio otkaz nakon šest mjeseci provedenih u klubu.

Posljednji posao imao je na klupi ruske reprezentacije koju je vodio od 2016. godine do konca Eura ove godine. Arhiva

G. Š.

20.12.2021

Bivši selektor ruske fudbalske reprezentacije Stanislav Čerčesov (58) izabran je za novog trenera mađarskog prvaka Ferencvaroša naših Eldara Ćivića, Adnana Kovačevića, Muhameda Bešiće i Stjepana Lončara.

Čerčesov će za kormilom "Fradija" naslijediti Austrijanca Petera Štogera (Stogera) koji je prošle sedmice dobio otkaz nakon šest mjeseci provedenih u klubu.

- Ja sam strog i odlučan trener. Talenat mi ništa ne vrijedi bez rada. Ovo posljednje smatram puno više. Želim biti prvak s ekipom, s igrom koja će privući još više navijača na stadion - kazao je za klupsku stranicu 58-godišnji Čerčesov.

Posljednji posao imao je na klupi ruske reprezentacije koju je vodio od 2016. godine do konca Eura ove godine.

Pod njegovim vodstvom "Zbornaja" je dogurala do četvrtfinala SP-a 2018. u kojem je nakon izvođenja jedanaesteraca ispala od Hrvatske, no na EURO 2020. Rusija nije uspjela proći grupu nakon uvjerljivih poraza od Belgije (0-3) i Danske (1-4) te pobjede protiv Finske (1-0).

Tokom trenerske karijere vodio je i moskovske klubove Spartak i Dinamo, te poljsku Legiju iz Varšave.

Ferencvaroš se trenutačno nalazi na prvom mjestu mađarskog prvenstva sa 35 bodova, jednim bodom više od Kisvarda, no Ferencvaroš ima i utakmicu manje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.