L'EQUIPE

Svlačionica PSG-a je kao tempirana bomba: Tulumi, fešte, klanovi, menadžerska podmetanja...

Jedan od problema je i pozicija golmana

Mesi i Nejmar. Arhiva

G. Š. / L'Equipe

21.12.2021

PSG za sada ima uspješnu sezonu. U francuskom prvenstvu su sigurno prvi s čak 13 bodova prednosti nad drugoplasiranim Marsejom, a u Ligi prvaka su izborili osminu finala u kojem će igrati protiv Reala. No, stanje u redovima PSG-a nije idealno, tvrdi to francuski L'Equipe koji je donio veliki tekst o raznim skandalima i napetostima koji se događaju u svlačionici Parižana.


Navas i Donaruma

Jedan od problema je i pozicija golmana. Maurisio Poketino (Mauricio Pochettino) ima veliko povjerenje u Kejlora Navasa (Keylor) i ništa se nije promijenilo po tom pitanju ni kada je Đanluiđi Donaruma (Gianluigi Donarumma) potpisao za PSG. 

"L'Equipe" tvrdi kako su se oba vratara dogovorila kako će se sportski boriti za mjesto na golu, a Poketino je odlučio da će ih rotirati svake dvije-tri utakmice. No, onda se u cijelu priču uključio Mino Raiola, menadžer Donarume.

- Ne znam je li ova situacija postala svojevrstan problem, ali svi znamo kako će se ta priča završiti - sve će otići na stranu Đanluiđija, rekao je svojedobno Raiola i od tog trenutka tenzije među golmanima su porasle.

U svlačionici postoje dva klana - jedan okupljen oko francuskih nogometaša te drugi oko južnoameričkih kojima su se priključili i Julijan Draksler ( Julian Draxler) te Vajnaldum (Georginio Wijnaldum). Navodno, između dva klana postoje tenzije, ali one trenutno ne prelaze neki sportski rivalitet. No, 'francuski' klan zamjera 'južnoameričkom' da upravo iz njihovih redova cure informacije kako Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) neće produžiti ugovor s PSG-om već će od ljeta sljedeće godine igrati za Real Madrid. 

Doduše, činjenica da se Mbape još nije odlučio za ostanak u redovima pariške ekipe sugeriše odlazak, s obzirom na to da mu ugovor ističe sljedećeg ljeta pa nije potreban nikakav klan kako bi se to zaključilo.

Nejmar i Mesi

Problem postoji i s Nejmarom (Neymarom). Brazilac navodno nije bio previše sretan prilikom dolaska Lionela Mesija (Messi) jer se automatski promijenila njegova uloga u ekipi, a svojim ponašanjem često pokazuje kako nije spreman biti pravi vođa svlačionice. Dapače, nekim svojim postupcima naljutio je upravu, ali i saigrače. Primjerice, na početku sezone nije došao na obavezno druženje sa sponzorima, a njegovo obrazloženje je bilo da nije znao da je jutro prije tog druženja trebao obaviti test na Covid-19 te zbog toga nije mogao na tu svečanost. Ostali igrači su to znali.

Pitanje zabava već se povlačilo ove godine u raznim medijima, a "L'Equipe" sada donosi dvije priče o njima. Jedna je vezana za dva neimenovana južnoamerička nogometaša koji su na jedan jutarnji trening došli vidljivo umorni nakon cjelonoćnog 'partijanja' te su odbili trenirati dok liječničko osoblje nije potvrdilo da su oni spremni za trening. Drugi slučaj je vezan za zabavu nakon što je Mesi osvojio svoj sedmi "Ballon d'Or". Mesi i njegov sunarodnjak Leandro Paredes su propustili sutrašnji trening te se pravdali želučanim problemima, a dio saigrača je tražilo da ih klub sankcionira jer su svi bili na Mesijevom tulumu i znali su da želučani problemi nisu razlog zbog kojeg Argentinci nisu došli na trening.

Dio saigrača nije bio sretan ni kada ja Mauro Ikardi (Icardi) dobio nekoliko dana slobodno kako bi otišao u Italiju i pokušao se pomiriti sa svojom suprugom Vandom Narom (Wanda). Sve u svemu, svlačionica PSG-a izgleda kao tempirana bomba. Pitanje je samo hoće li "eksplodirati", prenosi SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.