INTERNACIONALCI

Amar Rahmanović za "Avaz": U Sarajevu se traži instant uspjeh, što je dosta teško

Niko se nije nadao da možemo biti drugi, kaže veznjak Konjaspora

Rahmanović: Zaslužujem da igram više utakmica od prve minute. KONYASPOR

Piše: A. Vatreš

21.12.2021

Konjaspor je ove sezone jedno od najpozitivnijih iznenađenja u turskoj Superligi, gdje poslije 17 odigranih kola zauzima visoko drugo mjesto.

Tome se niko nije nadao, otkrio nam je Amar Rahmanović (27), jedan od četvorice naših internacionalaca u ovom klubu.

Isti ciljevi

- Niko se nije nadao da možemo biti drugi. Išli smo iz utakmice u utakmicu, da budemo što bolji i došli smo do toga da smo tu gdje jesmo. Isti su ciljevi i dalje, da igramo što bolje, pa ćemo vidjeti šta će biti. Za sad nas ide dobro – rekao je Rahmanović za „Dnevni avaz“.

Konjaspor se plasirao se i u 1/16 finala Kupa Turske, gdje ga očekuje duel s drugoligašem Umranijesporom.

- I u Kupu idemo kao i u prvenstvu. Želimo tu biti što duže. Umran je prvi u drugoj ligi. I ta druga liga je dosta kvalitetna, nije za podcijeniti. Sad nam slijede dvije vrlo teške utakmice protiv Hataja i Bešiktaša. Prvo želimo odraditi te dvije utakmice, pa ćemo se onda okrenuti Kupu – istakao je Rahmanović.

On je ove sezone odigrao ukupno 16 utakmica i postigao tri gola.

- Skoro svaku utakmicu sam igrao. Naravno da može bolje i mislim da zaslužujem da igram više utakmica od prve minute. Opet, dobro stojimo na tabeli i nemam pravo da se žalim – kazao je Rahmanović.

On je posljednji put dio reprezentacije bio u martu ove godine u duelu s Francuskom. Od tada nije dobivao poziv selektora Ivajla Peteva (Ivaylo).

- Ne nadam se pozivu. Smatram da moram još puno trenirati i napredovati da bi dostigao nivo reprezentativca, jer nam je trenutno vezni red zaista odličan – poručio je Rahmanović.

Amar Rahmanović. KONYASPOR

Logičan slijed

Smatra da imamo dobre izglede u Ligi nacija, te da Petev zaslužuje još jednu šansu.

- Dobra grupa. Pročitao sam da selektor Petev jedva čeka da se osveti Finskoj. Nadam se da će dobiti još jedan mandat jer je zaslužio svojim rezultatima – naglasio je veznjak Konjaspora.

Dotakao se Rahmanović i svog bivšeg kluba Sarajeva, iza kojeg je polusezona ispod svih očekivanja

- Desila se smjena generacija, a to je bio logičan slijed. Ekipa je dosta mlada, ali opet bodovno ne zaostaju mnogo. Titula je daleko, ali u borbi za Evropu i nemaju neku konkurenciju. Mislim da Evropa neće doći u pitanje. Nadam se samo da će se klub stabilizirat. Smatram da će predsjednik (Ismir Mirvić op. a.) raditi dobar posao. Vidim da su svi zadovoljni, samo mu treba vremena. Sarajevo je klub gdje nema čekanja, traži se instant uspjeh, što je dosta teško – dodao je Rahmanović.

Izjednačena liga

Što se utrke za šampionsku titulu tiče, smatra da će Trabzonspor na kraju prvi proći kroz cilj.

- Trabzon ima dobru ekipu i dugo su skupa. Mislim da će oni osvojiti titulu, jer igraju najbolje. Bešiktaš je prošle godine osvojio duplu krunu, malo su se vjerovatno i istrošili. Smijenili su i trenera. Međutim, ima još druga polusezona, koja je dosta teža. Liga je stvarno teška i izjednačena, što se vidi i po tabeli – istakao je Rahmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.