PREMIJER LIGA BIH

FK Sarajevo između dvije polusezone: Koševski zimski san

Upravni odbor će ubuduće savjetovati i “stručnjaci” koji su do “jučer” radili protiv kluba

Mogu li navijači bordo tima očekivati uspješnije proljeće?. FK Sarajevo

Piše: G. Š.

24.12.2021

U Sarajevo je početkom sedmice doputovao Ivan Kepčija, savjetnik predsjednika Upravnog odbora kluba s Košava Ismira Mirvića, koji se u fudbalskim krugovima predstavlja kao sportski direktor bordo tima, premda zvanično nije imenovan na tu funkciju.


Veliki zaostatak


Međutim, ni skoro tri sedmice nakon završetka jesenje polusezone još nema zvaničnih stavova Upravnog odbora FK Sarajevo o neuspješnoj jeseni, odnosno sudbini šefa stručnog štaba Gorana Sablića, koji je – prema njemačkom Transfermarktu, sa najskupljim premijerligaškim igračkim kadrom trasirao put bordo timu samo do četvrtog mjesta, uz 20 bodova zaostatka za liderom Zrinjskim.

Sudeći prema „zimskom snu u sarajevskoj Titovoj 38b“ navijači kluba s Koševa ne mogu očekivati uspješnije proljeće, posebno kad se analiziraju posljednji potezi „koševske vlade“ – od igračke i trenerske križaljke, do izbora savjetnika Upravnog odbora FK Sarajevo.


Apsurdna situacija

Ponovo u FK Sarajevo nema nijedan bivši igrač bordo tima, a Upravnu će ubuduće savjetovati i „stručnjaci“ koji su do „jučer“ vukli za rukav igrače bordo tima i nagovarali ih da tuže klub zbog neizmirenih finansijskih obaveza. Što je prreviše, previše je...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.