FILMSKA PRIČA

Duško Tošić otkrio kako je završio transfer Miralema Pjanića u Bešiktaš

Posao završili četiri minuta prije ponoći

Duško Tošić i Miralem Pjanić. ARHIV

A. V.

25.12.2021

Srbijanski fudbaler Duško Tošić igračku karijeru je prošlog ljeta zamijenio menadžerskom, a prvi transfer koji je napravio bio je onaj bh. reprezentativca Miralema Pjanića (31) iz Barcelone u Bešiktaš.

Iza toga stoji vrlo zanimljiva i poprilično nevjerovatna priča, po kojoj bi se mogao snimiti i film.

- Svaki početak je težak, tako i u menadžerskom poslu. Ušao sam u odijelo, a da nisam zvanično završio karijeru. Evo, kako se to desilo. Imao sam nekoliko ponuda ovog ljeta, ali ja sam čekao Bešiktaš. Htio sam karijeru završiti u samo dva kluba, ili u Crvenoj zvezdi, ili u Bešiktašu. U Turskoj je smanjen broj stranaca i ja sam čekao da se poveća kvota. Sjedim ja tako u Istanbulu s trenerom Bešiktaša Sergenom Jalčinom (Yalcin), čekam da se otvori to jedno mjesto stranca. A, on mi kuka, treba mu vezni igrač. Sjetim se odmah Pjanića, kontaktiram njegovog menadžera Nermina Čengića i bukvalno za nekoliko minuta završimo transfer. Trener Sergen Jalčin nije mogao vjerovati da je dobio igrača Barcelone. Bio je u čudu - ispričao je Tošić za Kurir.

- Pjanić je htio u Istanbul. Ali, vrijeme je bilo problem. Bio je 2. septembar, morao je do ponoći doći i potpisati kako bi bio licenciran za Ligu prvaka. Nije bilo vremena za avionske linije. Tada sam poslao privatni avion iz Beograda za Sarajevo, kojim je Pjanić stigao u Istanbul. Bukvalno smo nakon ljekarskih pregleda, posao završili četiri minuta prije ponoći. Bilo je nevjerovatno! Eto, posrećilo mi se, da prvi transfer bude veliko ime - dodao je.

Podsjetimo, Pjanić je u Bešiktaš stigao na posudbu do kraja sezone, a istanbulski klub pokrit će 2,5 miliona eura njegove godišnje plaće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.