ZVANIČNO

Mančester junajted produžio ugovor s velikom švedskom nadom

Entoni Elanga na Old Trafordu do ljeta 2026.

Elanga: Pet puta nastupio za prvi tim. AGENCIJE

A. V.

25.12.2021

Mladi švedski reprezentativac, Entoni Elanga (Anthony), u petak je potpisao novi ugovor s Mančester junajtedom koji će ga na Old Trafordu zadržati do ljeta 2026., objavio je klub.

Elanga je do sada pet puta nastupio za prvi tim Junajteda, a u svom drugom nastupu je postigao i pogodak u pobjedi 2:1 protiv Vulverhemptona u maju ove godine.

- Razina je iznimno visoka, ali ovaj ugovor je još jedan važan trenutak na mom putovanju. Ovo je idealno okruženje za novi iskorak, u društvu vrhunskih igrača i trenera od kojih mogu učiti svaki dan - izjavio je Elanga.

Ove je sezone triput nastupio za prvi tim. U septembru je ušao kao zamjena u porazu od Vest Hema (0-1) u engleskom Liga kupu (Karabao kup), a početkom decembra je u Premijer ligi zaigrao protiv Kristal Palasa, prvoj utakmici koju je kao trener vodio Ralf Rangnik (Rangnick). Njemački stručnjak ga je samo tri dana poslije uvrstio u početnu postavu na utakmici Lige prvaka protiv švicarskog Jang Bojsa.

- Uzbuđeni smo što je Entoni potpisao novi ugovor i svi uzbuđeno čekaju vidjeti njegov napredak u sljedećim sezonama - izjavio je sportski direktor Mančester junajteda Džon Murto (John Murtough).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.