SVJESTAN OČEKIVANJA

Griliš: Mnogo je teže nego što sam mislio

Kaže da mu je potrebno vremena se prilagodi načinu rada ekipe Pepa Gvardiole

Griliš: Na 20 utakmica upisao tri gola i tri asistencije. AGENCIJE

A. V.

25.12.2021

Engleski reprezentativac Džek Griliš (Jack Grealish) istakao je da može mnogo toga pružiti u dresu Mančester sitija, ali da mu je potrebno još vremena da se potpuno prilagodi načinu rada ekipe Pepa Gvardiole (Guardiola).

Griliš je ovog ljeta stigao među "Građane" iz Aston Vile u transferu vrijednom 100 miliona funti, a potpisao je ugovor do 2026. godine.

Na 20 utakmica u svim takmičenjima ove sezone postigao je tri gola, uz tri asistencije.

- Do sad sam radio dobro, ali imam još mnogo toga da pružim. Mnogo je teže nego što sam mislio da će biti. Još učim, prilagođavam se. Čuo sam da nekim ljudima treba godinu dana da se prilagode ovdje, možda će i meni biti potrebno toliko - rekao je Griliš.

- Ludo je jer su standardi ovdje izuzetno visoki na terenu i van njega. Zbog toga je ovaj klub toliko uspješan poslednjih godina.

Svjestan je Griliš da se od njega očekuje mnogo, s obzirom na cijenu koja je plaćena za njegov dolazak.

- Kada vas plate 100 miliona funti, znači da će vas pitati da li vrijedite toliko novca ako prolazite kroz sušni period, pitat će gdje su golovi i asistencije. Razumijem to, ali ja vidim kao privilegiju činjenicu da je klub potrošio toliko novca na mene i nadam se da ću se odužiti golovima i trofejima.

Griliš je imao priliku da sa Sitijem zaigra i u Ligi prvaka.

- Igranje u Ligi prvaka je potpuno drugačije od Premijer lige. Nikada ranije nisam igrao evropska takmičenja i zaista sam to želio. Nevjerovatno je čuti himnu Lige prvaka, dođe vam da se uštinete. To je jedini trofej koji igrači ovdje zaista žele da osvoje - zaključio Griliš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.